Ruime zege heren 1, verlies dames 1

Heren 1 ging zaterdagavond in Eindhoven op bezoek bij Nuenen 1. Een tegenstander die jarenlang een geduchte tegenstander was maar voor dit seizoen met een ware leegloop werd geconfronteerd waardoor spelers uit het tweede team dit seizoen de kastanjes uit het water mogen slepen. Het is voor ze te hopen dat ze het plezier in het spelletje niet verliezen want na een 20-2 nederlaag in de eerste competitiewedstrijd ging ook ons heren 1 er zaterdag hard overheen. Dames 1 moest in IJmuiden ondanks twee gelijk opgaande periodes uiteindelijk ruim haar meerdere erkennen in VZV.

In de eerste periode van het duel in Eindhoven bediende heren 1 zich een flink aantal keren van het succesvolle wapen van de break-out. Deze periode werd dan ook afgesloten met een 1-7 voorsprong. De tweede periode koos de thuisclub ervoor om standaard wat spelers achterin te houden en in combinatie met iets te gehaast en onsamenhangend aanvallen leverde dat een slordig wedstrijdbeeld op waarin Nuenen eerst terugkwam tot 4-7 voordat heren 1 weer uitliep naar 5-12.
In de derde en vierde periode werd er met meer overleg gespeeld en liepen zowel het gewone aanvalsspel via de midvoors, het schieten van afstand als het scoren via break-outs weer soepeltjes aan Vennen-zijde. Met periodestanden 1-7 en 2-9 en nadat de scheidsrechters de in het slotsignaal gescoorde 29e treffer niet goedkeurden kwam de eindstand op 8-28. Op het wedstrijdformulier kwamen alle veldspelers terug als doelpuntenmakers.

A.s. zaterdag wacht met het Veldhovense Njord een veel zwaardere tegenstander, om 17.50u gaan beide ploegen in zwembad De Vennen het water in.

Dames 1 kende haar tegenstander, het Velsense VZV, nog van enkele seizoenen geleden als een fysiek stevig spelende ploeg. Profiteren van de te verkrijgen manmeers was dan ook het devies en in de eerste periode lukte dat via voltreffers van Laura  en Maud S goed waardoor de stand met 3-2 aardig in evenwicht bleef. In de tweede periode werden de aanvallende kansen echter gemist en daardoor ontstond een gat, VZV liep uit naar 6-2. In de derde periode hetzelfde beeld als in de aanvangsperiode, VZV komt weer drie keer tot scoren maar ook De Vennen komt via treffers van Maud S en Demi weer op het scorebord (9-4). In de slotperiode bleef De Vennen via treffers van de sterk spelende Maud S en Fleur bij tot 11-6 waarna de thuisploeg via enkele succesvolle counters toch nog naar een zeer ruime 15-6 wegzwom.
Dames 1 is nu 3 weekenden vrij, op 27 oktober is LIVO uit Lichtenvoorde de volgende tegenstander.