Sacha met Jong Oranje naar Hongarije

Je zult je examens maar net achter de rug hebben en dan een telefoontje ontvangen van het bondsbureau van de KNZB met de vraag van de talentcoach waterpolo meisjes of je zin hebt om met een Jong Oranje team (jaargangen 1999/2000) een toernooi te gaan spelen in Hongarije. Dit overkwam Sacha Kimenai, afgelopen jaar keepster bij de meisjes onder 17 en diverse damesteams van onze club en bij het Waterpolo Opleidingscentrum Zuid, waarmee ze onder de naam van PSV afgelopen seizoen uitkwam in de eredivisie MO17. En natuurlijk zei ze “ja” !

P4230697 sacha

Nu kwam de vraag niet geheel en al uit de lucht vallen want Sacha traint al bijna twee jaar wekelijks in Zeist en heeft tot nu toe al diverse selectiemomenten ‘overleefd’. Haar talenten zijn dus al langer bekend en onderkend maar het blijft toch altijd spannend of en wanneer je gevraagd gaat worden voor wedstrijden met de Oranjeselecties. Het ‘grote’ Jong Oranje, de meisjes onder 19 jaar, zijn in training voor het EJK dat later dit jaar in Den Haag gehouden zal worden maar de categorie daaronder dient ook internationale ervaring op te doen. Van zondag 26 t/m woensdag juni a.s. gaat dat voor het Jong Oranje onder 17 team gebeuren tijdens een toernooi in Tatabanya waaraan verder het gastland met een 1998 team en twee 1999/2000 teams, Griekenland 1999/2000 en Italië 1999/2000 zullen deelnemen.

Naast Sacha neemt bondscoach Gerrit-Jan Schothans nog een keepster mee van het Utrechtse UZSC, de ploeg die Sacha onlangs met PSV in de play offs tegenkwam (en waarvan verloren werd). Verder nog een 12-tal veldspeelsters van gerenommeerde eredivisieploegen als ZV De Zaan, ZVL BAM, Polar Bears en Het Ravijn.

Of ze nu veel of weinig speelminuten gaat krijgen, het zal ongetwijfeld een mooie ervaring en belevenis worden voor Sacha, die komend seizoen onder de lat van dames 1 te bewonderen valt. Voor De Vennen is het ook een unieke prestatie dat één van haar waterpoloënde jeugdleden het (inter)nationaal zo ver schopt.