Sander van Broekhoven en Carina Spronk zwemkampioenen Dongen

Afgelopen Zaterdag 14 December werden in Zwembad De Vennen in Dongen weer de jaarlijkse Dongense kampioenschappen zwemmen gehouden. Dit zwemfestijn voor jong, oud, wedstrijdzwemmers en recreanten was weer een daverend succes, dankzij de vele deelnemers en zeker vrijwilligers. In verschillende klassen werd er gestreden om de podiumplaatsen en er werd weer uitstekend gezwommen in het sfeervolle zwembad.

Dongens kampioen zwemmen: voor veel deelnemers een droom! Al weken werd er, zeker door de jongere deelnemers, uitgekeken naar deze dag! Goed getraind en voorbereid begonnen de zwemmers afgelopen zaterdag namiddag aan hun wedstrijd. Ook in de categorie recreanten en Masters was de spanning te snijden onder de deelnemers.

De recreanten en masters zwommen de vier verschillende slagen in een kortere afstand: rugslag, vrije slag en schoolslag 50 m en de vlinderslag 25 m! De wedstrijdzwemmers zwommen deze afstanden ook, maar de rugslag, vrije slag en schoolslag 100 m en de vlinderslag 50 m!

De uitslagen bij de recreanten was als volgt: meisjes onder 10 jaar: 1e Anouk van Oers, 2e Luna Schellekens en 3e Mrthe Bogers. Meisjes onder 12 jaar: 1e Fleur van Geijn, 2e Yara van Rooij en 3e Hannah van Dooremalen. Jongens onder 10 Jaar: 1e Kaya Smeets, 2e Jacky Logten, Lucas Bogers.

Bij de wedstrijdzwemmers ging het een stuk feller aan toe tussen de lijnen van het zwembad! Bij de jongens onder 8 jaar werd Samuel Ihe 1e en bij de jongens onder 10 betrad Timo Harteveld de hoogste trede. Een hevigere strijd was er bij de jongens onder 12 jaar, waar Timo Koreman 1e werd, Mark de Smit 2e en Tim van Alphen 3e.De jongens onder 14 werd gewonnen door Joas Ihe en Thomas de Rooij werd uitstekend 2e. Bij de jongens onder 16 was het Goud voor Mathijs Schalk, Zilver voor Merijn van der Donk en Brons voor Bjorn van Riel.

Het klapstuk bij de Heren was natuurlijk de Seniorencategorie; Sander van Broekhoven werd Dongens kampioen nipt voor Alex in ’t Groen, Dennis Bakk werd uiteindelijk 3e. Buiten mededinging was het Roeland van de Heijden die als 45+ wel de schoolslag won van al deze jongeren! De masters zijn ook altijd weer spannend en leuk om te zien; ook hier werd fel gestreden! Winnaar werd Marcel Harteveld met in zijn kielzog Eric Boelaars , die weer op de voet gevolgd werd door Jan in ’t Groen.

Ook de meisjes en dames stonden vandaag onder grote druk, maar ook zij presteerden prima! Bij de meisjes onder de 8 jaar was het Lieke van Geijn die 1e werd en bij de meisjes onder de 10 jaar was het Kiki Laurijsen die de winst pakte. Meisjes onder 12 jaar was ook spannend en daar werd Eva Laurijsen 1e, Maud Broeders 2e en Marit van de Pas 3e. Bij de meisjes onder de 14 was Ilse Mulder duidelijk te sterk en werd 1e, 2e werd Tessa Kimenai en zus Sacha Kimenai werd 3e. Bij de meisjes onder 16 was er een 1e plaats voor Anouk Ijpelaar, 2e werd Laura de Smit en Nicky van Lier eindigde als 3e.De seniorentitel ging bij de dames naar Carina Spronk, gevolgd door Manon in ’t Groen en Maud van Loon. Buiten mededinging en herstellende van een zware blessure was het in haar eerste wedstrijd, dit seizoen, Amy van Lier( waterpolo De Vennen) die drie van de vier afstanden won!

Na een mooie afsluiting met een gemixte estafette van alle deelnemers, werden alle kampioenen en medaille winnaars in het zonnetje gezet! Ook moesten de kampioenen natuurlijk vastgelegd worden op beeld en voor het nageslacht! Afgesloten werd deze mooie middag en avond met een spetterend feest bij De Vennen; tevens werden alle vrijwilligers bedankt voor hun tomeloze inzet van afgelopen seizoen, want zonder vrijwilligers, geen zwemmen of waterpolo! Dat het eindigde in de vroege zondagmorgen zal uiteindelijk niemand verbazen.

131214 clubkampioenen

Bijlage: Foto ( Marc van Geijn)