Succesvol Paaswaterpolotoernooi

Ruim 300 fanatieke sporters, rustig observerende of fanatiek aanwijzingen gevende begeleiders en een grote hoeveelheid relaxt achterover leunende of gepassioneerd meelevende supporters waren enkele ingrediënten voor het wederom tot een succes maken van de 5e editie van het Ooperon Paaswaterpolotoernooi van ZV De Vennen. Naast al het gesport in het als vanouds weer warme zwembad werd er ook volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het volgen van een spinninglesje, van het recreatiebad en zelfs van het fraaie wandelgebied rond het zwembad.

P4055401

Op zaterdagmiddag en-avond waren 10 teams te gast uit de leeftijdsgroep onder de 13 jaar. Naast 8 clubteams, uit het gebied tussen Uden en Roosendaal en tussen Dordrecht en Veldhoven, waren er ook 2 teams aanwezig van het Regionale Waterpolo Opleidingscentrum uit Eindhoven, teams die normaal gesproken enkel met elkaar trainen maar nooit met elkaar wedstrijden spelen. In het ‘geweld’ van de op elkaar ingespeelde clubteams hielden zij zich echter bijzonder goed staande. Het oudste team eindigde achter het ongenaakbare Njord op een 2e plaats in poule A, de jongste jeugd (uit de onder 11 categorie) slaagde er met 2 overwinningen in de 3e plek in poule B te bereiken. Als poulewinnaars kwamen het Veldhovense Njord en MNC Dordrecht uit de bus met de volle winst uit 4 wedstrijden, waarna in de finale Njord aantoonde niet voor niets in de competitie zonder puntverlies aan kop te gaan met na 19 wedstrijden een doelsaldo van +419. Het is dat de keeper van MNC zich met een aantal reddingen nog wist te onderscheiden, anders was ook deze finale ruimer geëindigd dan de 5-0 die nu op het bord kwam. Het team van De Vennen eindigde op een 4e plek in poule B.

P4045282

Zondag werd het bad bevolkt door liefst 18 teams uit de leeftijdsgroepen onder 15 en onder 17 jaar, met als uitzondering het op zaterdag al succesvolle jongensteam van Njord. Met het oog op deelname aan het NK in hun leeftijdscategorie wilde dat team graag wat wedstrijden tegen fysiek zwaardere tegenstanders spelen en daarvoor leende het toernooi zich mooi. In de categorie onder 15 wist het één wedstrijd te winnen maar eindigde het toch als 6e en laatste. In deze categorie, waarin ZV De Vennen zelf geen ploeg had, was het Tilburgse TRB/RES oppermachtig en was de 2e plaats weggelegd voor Hieronymus uit Roosendaal dat het Deurnese DZT’62 net achter zich wist te laten.

Achteraf bezien de spannendste poule was die van de meisjesteams met speelsters uit zowel de onder 15 als onder 17 categorie. MNC Dordrecht kwam zelfs met een mix van onder 13, 15 en 17 speelsters om de trainer/coach de gelegenheid te geven te bezien wat hij richting de toekomst voor vlees in de kuip had. Dat bleek op zich behoorlijk wat te zijn want met 2 fraaie overwinningen nestelde dit team zich op de derde plek. De strijd om de 1e en 2e plek werd beslecht in het duel tussen de meiden van VZV Njord en ZV De Vennen. In dit spannende duel trok Njord uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind waardoor ook in deze categorie de bidonhouder als eerste prijs mee naar Veldhoven werd genomen.

P4056025

In de categorie jongens onder 17 jaar werd een aantal pittige wedstrijden gespeeld en werd zo af en toe ook waterpolo van behoorlijk hoog niveau getoond. De jongens van De Vennen kwamen in dat ‘geweld’ verrassend goed voor de dag en wisten zich te plaatsen voor de finalepoule. Daarin werd de grote kwelgeest uit de competitie, TRB/RES, verrassend verslagen waarna in het uiteindelijke duel om de eerste en tweede plaats het jongens B-team van WOC Zuid dat deze dag ongeslagen bleef met 3-7 het sterkst bleek. Achter De Vennen wist TRB/RES de 3e prijs weg te kapen voor de neus van De Krabben uit Bergen op Zoom.