Tevreden gezichten tijdens en na 8e Ooperon Paaspolotoernooi

Zowel op zaterdag, toen de jongste polojeugd in actie kwam, als op zondag bij de oudere jeugdcategorieën waren er volop tevreden gezichten te zien in en langs het water van zwembad De Vennen. Tevreden gezichten van deelnemers en hun begeleiders, van publiek, van vrijwilligers, van sponsoren en daardoor dus ook van de organisatoren van het 8e door Ooperon gesponsorde Paaspolotoernooi voor jeugdteams.

Zaterdagmiddag traden 7 teams aan in de E-categorie, de jeugd onder 11 jaar. Fanatiek werd er begonnen aan de eerste van de zes wedstrijden die ieder team te spelen had. Daarnaast werd druk gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het recreatiebad. Wat er nu meer energie kostte, de wedstrijden of het vrij spelen, zal onduidelijk blijven maar bij de laatste wedstrijden was bij veel kinderen het ‘kaarsje’ ver op. Ondanks die vermoeienissen werd er door alle 7 teams nog fanatiek gestreden tijdens het eindspel waarbij de coaches uitgekleed en aangekleed moesten worden en aangekleed door het water naar de overkant moesten geraken. Dit laatste spel werd winnend afgesloten door het team van TRB-RES uit Tilburg. Bij de polowedstrijden bleek het oudste E-team van De Vennen het sterkst, gevolgd door TRB-RES en Njord EG2 uit Veldhoven. Het jongere team van De Vennen deed veel ervaring op en eindigde als 7e.

Op zondag was het vroeg dag voor de ploegen die vanaf 08.30u hun wedstrijden in de onder 13-categorie gingen spelen. Hier bleek het fanatieke EG1 team van Njord sterker dan de oudere D-teams waarvan uiteindelijk SBC2000 als tweede en het meidenteam van WOC-Zuid als derde eindigden.

In de C-categorie, de jeugd onder 15 jaar, bleef de spanning bij de top 3 er tot en met de laatste wedstrijd in. Na 5 speelronden deelden De Warande, Njord en DBD de eerste positie met 12 punten. De Warande won zijn laatste duel maar moest vervolgens het resultaat van het allerlaatste duel afwachten. Zou DBD winnen dan zou die ploeg op basis van onderling resultaat De Warande aftroeven, bij winst van Njord zou dat voordeel bij De Warande liggen. Njord nam in het slotduel de leiding maar zag met nog 2 minuten te gaan DBD tot op 2-3 naderen. De laatste minuten verliepen echter zonder treffers zodat de winst van Njord uiteindelijk De Warande de eindzege opleverde met ‘zilver’ voor Njord CJ en een derde plek voor DBD uit Best. De jeugd van De Vennen eindigde hier als 5e van de 7 ploegen.

Bij de oudste jeugd, onder 17, was er onderscheid gemaakt tussen een jongens en een meisjespoule. In die laatste categorie deed ook een combinatieteam van meisjes van De Warande en De Vennen mee, een team dat volgend seizoen als zodanig aan de competitie hoopt deel te gaan nemen. In deze poule van 4 speelden alle teams één maal tegen elkaar en vervolgens de nummers 3 en 4 om het brons en de nummers 1 en 2 om de toernooiwinst. Bijzonder was dat in allebei de finaleduels de winst ging naar het in de poule lager geëindigde team hetgeen betekende dat De Warande/De Vennen als derde eindigde voor TRB-RES en dat het Veldhovense Njord de winst wegkaapte voor de neus van het combiteam van Zeester Meerval/Arethusa/SWNZ.
In de jongenspoule beten diverse oudere teams zich stuk op het jeugdig enthousiasme en de kwaliteiten van het deels C/deels B-team van MNC Dordrecht dat ongeslagen de eerste positie pakte. Als tweede eindigde hier Njord BJ vóór SBC2000 als nummer drie.

Moe maar voldaan na het ontvangen van de nodige positieve geluiden kon de organisatie zondagavond rond 21.00u terugkijken op een geslaagde 8e editie van het tot een traditie geworden Paastoernooi welke dit jaar mede mogelijk werd gemaakt door de sponsoren Ooperon, Uniek beenmode & lingerie, Van Dongen Oosteind BV, autorijschool Van Vessem, Boerdeijwinkel De Annahoeve, Rescue&Safety Training en GreenCo. Het succes was zeker ook te danken aan de enthousiaste inzet van een groot aantal ouders en seniorleden en de mogelijkheden die zwembad De Vennen te bieden heeft en er werd al voorzichtig vooruit gekeken naar een 9e en zelfs al de 10e editie. Maar eerst maar wat nachtjes slapen!