Verrassende winst dames 1 in Den Haag

Twee weken geleden verloor dames 1 van De Vennen ruim van het Zoetermeerse WZC dat vorige week op haar beurt weer nipt van Waterpolo Den Haag verloor. Op bezoek bij de degradant vanuit de eredivisie waren de Dongense dames vooraf dus zeker niet de favoriet maar in de wedstrijd toonden zij weinig ontzag voor de Haagse ploeg en uiteindelijk gingen de volle 3 punten mee naar Dongen.
In de eerste twee periodes waren de verdedigingen de aanvalsters te sterk af. Beide ploegen slaagden er amper in hun midvoorspeelsters te bereiken en ook overtalsituaties waren aan geen van beide ploegen besteed. De thuisploeg nam wel de leiding, 1-0 in de eerste periode en 2-0 in de tweede maar De Vennen kon 1 treffer terugkomen doordat Rachel de Vet een door Merel van den Heijkant verdiende strafworp benutte. In de derde periode scoorde Judy Goossens vlak voor het verstrijken van de schotklok met een afstandsschot de 2-2 en de thuisploeg werd aanvallend steeds radelozer doordat niet alleen de verdedigsters maar ook keepster Sacha Kimenai onpasseerbaar (b)leken. De Vennen zelf creëerde met beweeglijker spel steeds meer kansen waardoor Den Haag steeds vaker aan de noodrem moest trekken. Twee overtalsituaties leverden treffers op van Laura Evers en Renée Nieuwenhuizen en vervolgens beslisten de Dongense dames het duel binnen één minuut. Laura Evers pikte in een duel op de middenlijn de bal af, stoomde op richting doel en scoorde met een drukbal en hierna scoorde Rachel de Vet de 2-6 uit een strafbal. In de met een 3-6 stand begonnen slotperiode zorgde de nog niet geheel fitte Merel van den Heijkant met een sterke midvooractie voor de 3-7 waarna de thuisploeg nog wel twee keer wist te scoren maar de zege voor De Vennen niet meer in gevaar kwam.

De dames hebben nu alle tegenstanders één maal getroffen en bekleden na 4 gewonnen en 3 verloren wedstrijden met 12 punten de met Waterpolo Den Haag gedeelde 4e plaats, slechts 1 punt achter WZC en de tegenstander van a.s. zaterdag, Livo uit Lichtenvoorde. Het allereerste competitieduel tegen die ploeg ging met 4-7 verloren, geen groot verschil, dus de dames zijn op voorhand zeker niet kansloos.

Ook heren 1 zal a.s. zaterdagavond richting Achterhoek afreizen om in Aalten het duel met Natare aan te gaan. Tot afgelopen zaterdag puntloos onderaan maar door een zege nu van die plek af. De heren van De Vennen hebben zelf pas 4 punten dus het is een belangrijk duel om weg te komen uit de onderste regionen. Afgelopen zaterdag lukte dat De Vennen nog niet want nummer 2 op de ranglijst, Nuenen, trok met 7-9 aan het langste eind. Drie periodes lang hielden de ploegen elkaar in evenwicht, de 1-3 uit de eerste periode werd gevolgd door een 3-1 in de tweede zodat de ploegen met een 4-4 stand van kant wisselden. De bezoekers namen in de derde periode twee keer een voorsprong van twee treffers maar De Vennen wist de schade toch weer te beperken tot 6-7 bij aanvang van de laatste periode. Daarin liepen de bezoekers alsnog weer uit naar 6-9 en daar kon De Vennen nog maar één treffer tegenover stellen. De doelpunten van Geert Huijben, Thijs in ’t Groen (beiden 2x), Mikey van Vugt, Remco Jonkers en Koen Haast brachten het totaal van De Vennen op 7.