Verdeeld succes in de Achterhoek

Voor zowel dames 1 als heren 1 van ZV De Vennen stond er zaterdag een wedstrijd in de Achterhoek op het programma waarbij de planning het mogelijk maakte om elkaars wedstrijden te bezoeken. In Varsseveld wist dames 1 het hoger geklasseerde Livo te verslaan en te passeren, in Aalten moest heren 1 nipt de punten aan thuisclub Natare laten dat daardoor de Dongense mannen op de ranglijst voorbij gaat.
Dames 1 speelt met 7 tegenstanders een volledige competitie in de 1e klasse B. Eind januari 2017 is men daar klaar mee waarna de bovenste 4 teams met de bovenste 4 teams uit de 1e klasse A om promotie naar de eredivisie verder strijden en de nummers 5 t/m 8 met dezelfde nummers uit poule A moeten gaan spelen om degradatie te voorkomen. Met de uitwedstrijd bij het Lichtenvoordese Livo begon voor de dames de terugronde van het eerste competitiedeel. Het allereerste duel op 1e klasse niveau, thuis tegen Livo ging nog met 4-7 verloren maar de dames van De Vennen tonen zich dit seizoen snelle leerlinges. Ze schrikken niet meer terug van het fysiekere spel op dit één-na-hoogste niveau in Nederland en weten dat meestal te combineren met het eigen beweeglijk spel, waarbij ze niet afhankelijk zijn van één of twee topschutters en als motto lijken te hebben “opgeven is geen optie”. Dit toonden ze ook in deze wedstrijd waarin ze al uit de eerste aanval op een 1-0 achterstand kwamen maar deze stand nog in de eerste periode wisten om te buigen naar een 1-2 voorsprong door treffers uit overtalsituaties van Judith van Heteren en Demi Waijers. Een tweetal van dergelijke situaties bezorgden Livo in de tweede periode weer een 3-2 voorsprong maar Minet Peeters schonk zichzelf na een succesvolle break een fraai verjaardagspresentje en haar ploeg een gelijke 3-3 stand halverwege de wedstrijd.
In de derde periode vielen er aan beide zijden meerdere uitsluitingen te noteren en daarvan profiteerde de thuisploeg aanvankelijk het beste. De 5-3 achterstand werd door een treffer in de slotminuut van Judith van Heteren verkleind tot 5-4, met welke stand aan de slotperiode werd begonnen. img_7251In deze periode bracht Ilse Mulder met twee fraaie schoten De Vennen twee keer langszij (5-5 en 6-6), wist Sacha Kimenai met een paar fraaie reddingen Livo van meer treffers af te houden en bracht Judy Goossens op de van haar bekende wijze De Vennen op voorsprong (6-7) met nog twee minuten te spelen. Die twee minuten kwam De Vennen met geconcentreerd spel zonder schade door zodat het slotsignaal ook bij 6-7 klonk. De derde zege op rij voor de dames die daardoor stijgen naar de derde plaats, met één punt achterstand op de nummer twee maar ook slechts drie punten voorsprong op de nummer zes. Met het oog op het vervolg is a.s. zaterdag een goed resultaat tegen ENC Arnhem dus van groot belang. Dit thuisduel begint om 19.30u en publiek is van harte welkom !
Publiek kan ook heren 1 goed gebruiken wanneer het om 20.45u aantreedt tegen Nayade, een naar het zich nu laat aanzien echt ‘degradatieduel’ tussen de nummers 10 en 11 op de ranglijst. Die 10e positie hebben de heren van De Vennen te danken aan de nederlaag die ze in Aalten leden tegen Natare, welke ploeg De Vennen nu op de ranglijst gepasseerd is. In het kleine bad wisten de heren van De Vennen zich gesteund door het voltallige dames 1 en nog wat ‘losse supporters’ maar die zagen na de openingstreffer van Tom Wolf dat de heren zich maar matig hielden aan de opdrachten welke vooraf waren doorgesproken. Met fraaie treffers wist de thuisploeg liefst 4 keer op rij te scoren en naar een 4-1 voorsprong weg te zwemmen. In de tweede periode bracht Thijs in ’t Groen De Vennen weer wat dichterbij maar slordig spel in het smalle bad en warrig fluitende scheidsrechters op de kant leverden een nog grotere achterstand (6-2) op welke vlak voor het einde van de tweede periode vanuit een door Tom Wolf benutte overtalsituatie tot 6-3 werd verkleind. In de tweede wedstrijdhelft kwam de thuisploeg er aanvallend amper meer aan te pas maar doordat de scheidsrechters nauwelijks optraden tegen de wijze waarop de thuisploeg verdedigend te werk ging wist De Vennen nog slechts twee keer te scoren (via Remco Jonkers en Geert Huijben) waarbij spijtig genoeg ook nog een strafworp op wel heel bijzondere wijze werd gemist. De 6-5 brengt Natare nu op 6 punten uit 8 wedstrijden terwijl De Vennen op een schamele 4 blijft staan.