Sponsorzwemmers halen ruim €1000 op!

Jeugdzwemmers en zwemsters zwemmen 40 kilometer en halen ruim duizend euro op met sponsorzwemmen.

Op de avond van donderdag 13 oktober hebben de jeugdzwemmers en zwemsters van onze vereniging in een half uur tijd ruim 40 kilometer afgelegd tijdens een sponsorzwem evenement dat door de zwemvereniging werd georganiseerd. Met deze prestatie haalden de zwemmers en zwemsters ruim duizend euro op. Een puike prestatie! Dit geld zal worden gebruikt voor de deelname aan wedstrijden, de aanschaf van trainingsmaterialen, en de organisatie van andere leuke dingen.

Het sponsorzwemmen, dat door ZV De Vennen om de paar jaar wordt georganiseerd, is bedoeld om de zwemvereniging in financiële zin een extra steuntje in de rug te geven. Tijdens dit evenement worden de zwemmers en zwemsters uitgedaagd om in een half uur tijd zoveel mogelijk banen te zwemmen. Voordat ze deze uitdaging aangaan vragen de zwemmers en zwemsters aan opa’s, oma’s, ooms, tantes, buren, vrienden en vriendinnen om hen per baan of voor een vast bedrag te sponsoren.

Ook dit keer hebben de zwemmers een enorme prestatie geleverd, zowel in het werven van sponsors als in het aantal banen dat zij zwemmend hebben afgelegd, een ware uitputtingsslag. Het meeste geld werd opgehaald door drie zwemmers: Lieke van Geijn, Bor Schellekens en Carina Spronk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zijn zij extra in het zonnetje gezet en reikten zij gezamenlijk de totale sponsorcheque uit aan voorzitter Bert Evers.

161110-overhandiging-sponsorgeld-bert-web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De financiële impuls die uitgaat van dit evenement is zeer welkom voor de lokale zwemvereniging, die het de laatste jaren financieel gezien niet makkelijk heeft. Voorzitter Bert Evers: “Als zwemclub is het voor ons ieder jaar een uitdaging om de begroting rond te krijgen. Duizend euro is voor ons echt een substantieel bedrag dus we zijn erg blij mee met de inzet van onze zwemmers en zwemsters. Wij hopen hiermee ook nieuwe sponsors aan te trekken. Bedrijven die een samenwerking met ons willen verkennen nodig ik dan ook van harte uit om zich via de website bij ons te melden.”