Verslagen en foto’s Waterpolo 21-22 maart

De meiden onder 17 troffen zaterdagavond de Dokkelaers uit Hilvarenbeek.
Bij gebrek aan eigen wedstrijdwater werd de wedstrijd gespeeld in De Drieburcht in Tilburg. Wedstrijdbad waar met een 8 banen breed bad wordt gewerkt. Een opgave om dan je spel goed te blijven overzien. Gecoacht door trainer Remco, waardoor de wedstrijd niet alleen een potje waterpolo werd maar ook goed gewerkt kon worden aan de zaken die in de training zijn doorgenomen.
Met twee lang geblesseerden hadden de meisjes twee wissels op de kant.
De eerste periode was er eentje uit het boekje. Opzwemmen voor de bal en de aanval doorzetten. Het was Tessa die het eerst doelcontact maakte. Bij deze tegenstander kreeg ons team veel ruimte om de aanval al zwemmend op te zetten. Daarna bij het doel goed samen te werken om een punt te halen. Zo haalden Deborah, Ilse, en Tessa de stand op naar 0-6 door passes van onder andere Merel.

Tessa
De tweede periode werd er fysieker gespeeld door de Dokkelaers en kwamen er wat overtal situaties met mogelijkheden. Uiteindelijk twee punten erbij door Ilse na lekker overspelen door Nicky en Dymfie. Het derde partje begon met een fraaie lange drukbal van Ilse die net boven het doel uitkwam. Vanuit een manmeer scoorde Tessa nummer 9 en 10. Daarna kon Ilse na een lange rush worden aangespeeld voor het 11e punt. Een 5 meter worp voor De Dokkelaers kwam netjes in de handen van onze keep Sacha.
In het vierde partje onverwacht punt door De Dokkelaers door een vrije worp, gegeven binnen de 5 meter, direct gespeeld werd net buiten de 5 meter en niet verwacht werd door onze keep. Daarna waren het onze meiden die het hoofd koel hielden ondanks het gehang en getrek van de tegenpartij, en nog een mooi punt bijtelden voor Deborah en Ilse, na een mooie rally van Joyce en Daphne.
Ondanks wat ergernis over het fysieke spel van de tegenpartij waren wij uiteindelijk toch de partij zonder uitsluitingen en met een mooi doelsaldo. Goed samengewerkt! Trots op deze meiden!
Op naar de volgende week. Dan een treffen met Arethusa op 16:45 in Zwembad De Vennen. Tot dan!

Bekijk hier de foto’s van deze wedstrijd door Lian

Wat dames 1 ondanks een flink slotoffensief de week ervoor net niet lukte (ze strandden op 19-0) lukte heren 1 van ZV De Vennen afgelopen zaterdag in de slotseconde net wel, de tegenstander op 20 tegentreffers tracteren. De 6-20 zege bij De Dokkelaers houdt de heren op de eerste plek op de ranglijst. Ook de dames behielden hun hoge klassering via een 3-8 zege bij TRB/RES.

Als koploper op bezoek bij de hekkensluiter zat het gevaar voor de heren van De Vennen meer in mogelijke onderschatting dan in de kracht van de tegenstander, het Hilvarenbeekse Dokkelaers. Die ploeg nam brutaalweg een 1-0 voorsprong en De Vennen kwam in de eerste periode nog niet echt los. Arjan Hamelinck, die met verve onder de lat Rob Haast verving, moest in deze periode nog een keer buigen maar zag zijn ploeggenoten aanvallend 4 keer scoren zodat met een 2-4 stand de eerste pauze aanbrak. Met de overtuiging dat het beter kon en richting meegekomen publiek ook beter moest schakelde De Vennen vanaf de tweede periode een tandje bij en dat was voldoende om de stand op de ranglijst ook op het scorebord tot uiting te laten komen. Via 4-11 halverwege en 4-14 na 3 periodes werd in de slotperiode de jacht op ‘de 20’ ingezet. Dat daarbij verdedigend nog 2 strafworpen weggegeven werden was ingecalculeerde schade en met nog 1 seconde op het scorebord wist Tom Wolf daadwerkelijk de 20e treffer aan te tekenen. De 20 treffers kwamen deze wedstrijd op naam van Lars van Oosterbosch (7x), Raoul van Ginneken (4x), Tom Wolf (3x), Remco Jonkers (2x), Mark Haast (2x), Richard Jeurissen en Geert Huijben.

Op zondag trok ook dames 1 naar Tilburg om het daar op te nemen tegen TRB/RES. Ook hier een moeizaam begin want na een snelle 1-0 achterstand was het Rachel de Vet die pas 5 seconden voor het einde van de eerste periode de gelijkmaker wist aan te tekenen. In de 2e periode kwam er iets meer ‘schwung’ in het spel van de Dongense dames en Renée Nieuwenhuizen met een fraaie boogbal en Judith van Heteren met een harde knal brachten De Vennen op een 1-3 voorsprong. Wanneer de thuisploeg nog hoop gehad mocht hebben op een comeback dan werd die in de derde periode met tweede treffers voor Rachel de Vet en Judith van Heteren de kop ingedrukt. Pas bij een 1-5 stand moest de goed keepende Sacha Kimenai, die wederom de geblesseerde Naomi van Bragt verving, een tweede tegenstreffer toestaan maar Merel v.d. Heijkant bracht het verschil weer terug op 4 door de 2-6 aan te tekenen. In de slotperiode wisten Erna Bouman en Rachel de Vet doeltreffend te profiteren van een overtalsituatie voordat de thuisploeg voor de 3-8 eindstand zorgde.

A.s. zaterdag spelen beide eerste teams weer een thuiswedstrijd. Heren 1 ontvangt om 18.15u Spio uit Venray waarna de dames om 19.15u het water ingaan tegen PSV3.

Bekijk hier ook de de foto’s van heren 1 

Laatste wedstrijd jongens o17 tegen Aquamigos in Waalwijk wordt latertje.
Pas tegen 9 uur zijn de jongens onder 17 aan de beurt voor een potje waterpolo tegen Aquamigos in Waalwijk. Vorige wedstrijden steeds net niet voldoende om de tegenstanders te verslaan, maar met goede moed, begonnen de jongens aan een laat potje waterpolo. Vaste spelers Mikey en Mart ontbraken waardoor de jongens vol aan de bak moesten, met maar twee wissels. Afspraak met de coach was dan ook zoveel mogelijk leegspelen en goed aangeven wanneer er gewisseld moest worden.

In de eerste periode waren het de jongens van De Vennen die volop de strijd zochten na de openingstreffer van Aquamigos. Het was Matthijs die in een overtal situaties het tegen punt maakte met een snoeiharde stuiterbal die mooi over de keep in het doel kwam. Na een tweede punt van Aquamigos nam Rick Ladestein de gelijkmaker voor zijn rekening en was het weer Matthijs die de 2-3 maakte aan het eind van het partje. Het tweede partje lukte het beide teams niet goed om in de wedstrijd te komen en viel er uiteindelijk maar een enkel doelpunt bij Aquamigos. Een tweede poging werd gestuit door Bart.

In de derde periode werd er beter geprest en trok Lars de stand weer in het voordeel van De Vennen. Helaas viel de backhand worp van Steyn precies in de 30 seconden en telde niet. Matthijs trok de stand op naar 4-5 aan het eind van de derde periode. In de vierde periode was voor veel spelers het vat leeg en kon de man niet goed gehouden worden. Ook Aquamigos had hier problemen mee en veranderde de speltactiek. Met gerichte schoten vanaf de eigen helft kwam de eindstand uiteindelijk op 7-5.

Jammer, maar wel goed gespeeld. De opdrachten van afgelopen maanden zijn prima uitgevoerd, spelen over de zijkanten, goed gezien door, bal ophalen, goed overspelen, manmeers goed uitspelen en pressing half veld. Goed gedaan. Jullie waren in de eerste drie periodes de sterkste!

Nog twee wedstrijden te spelen dit seizoen. 28 maart een mooie wedstrijd in ons eigen bad. TRB om 16 uur. We hebben alle support nodig die er is, komen jullie ook?