Waterpolocompetitie hervat

Voor een aantal teams stond afgelopen zaterdag al weer het eerste competitieduel van 2019 op het programma. Dames 1 ging in Zoetermeer op bezoek bij sg WZC en deed zichzelf te kort door met een 9-6 nederlaag terug te keren. Heren 1 trof in Eindhoven in Nayade de ploeg met de minst gepasseerde verdediging maar wist daar uiteindelijk wel raad mee.

Dames 1 heeft Judy weer terug van een langdurige blessureafwezigheid maar zal het nog wel enkele weken moeten stellen zonder topscoorster Maud S die juist nog herstellende is van een operatie. Tegen WZC misten de dames uiteindelijk net dat beetje scorend vermogen en daarmee deden de dames zichzelf eigenlijk te kort. Tot 5-5 in de derde periode ging de wedstrijd namelijk gelijk op maar op dat moment brak het missen van kansen De Vennen toch op. De sterke midvoor van WZC scoorde twee keer achter elkaar en De Vennen slaagde er niet meer in het geslagen gaatje te dichten. In de slotperiode kwam WZC op 9-6 en doordat De Vennen niet meer tot scoren kwam uit de nog verkregen overtalsituaties werd dit ook de eindstand. Naomi was met 3 treffers het meest trefzeker. Het blijft voor de dames dus nog wachten op de eerste driepunter.

Heren 1 had nog een inhaalduel tegoed waarin de Eindhovense studentenvereniging Nayade de tegenstander was. Een niet al te hoog geklasseerde tegenstander maar wel een ploeg met de minst gepasseerde verdediging dus op voorhand geen makkelijke prooi. In de wedstrijd leek dit ook bewaarheid te worden want na de 2-2 in de eerste periode duurde het tot over de helft van de tweede periode voor er een gaatje van 2 treffers op het bord kwam (2-4). Daarmee was uiteindelijk ook de beslissing gevallen want de heren liepen via 3-6 halverwege de wedstrijd en 4-10 na drie periodes weg naar een 6-17 overwinning. Lars had zijn vakantie hard trainend doorgebracht (6 treffers) en ook Tim (4x), Remco, ‘grote’ Bas en Tom (allen 2x) waren meervoudig succesvol. De heren klimmen door de overwinning naar de tweede plek op de ranglijst.

Komend weekend opnieuw een uitwedstrijd voor beide teams. De dames gaan het in Bodegraven opnemen tegen het ambitieuze BZ&PC en de heren spelen in Breda de derby tegen SBC2000.