Wedstrijdverslagen 24-01-2015

Schermafbeelding 2015-02-03 om 14.12.36

In het Weekblad Dongen van 29 januari stond een uitgebreid artikel met daarin wedstrijdverslagen en foto’s van zowel Dames 1, Heren 1 als de jeugd onder 17.

(klik op de foto om het artikel te lezen in de digitale versie van Weekblad van Dongen, pagina 15)

Hieronder de uitgebreide verslagen van de jongens en meisjes onder 17.

 

 

De jongens onder 17 van De Vennen op dreef in derde treffen tegen de Zuidwesthoek.

Zaterdag 24 januari is het alweer de derde keer dat de jongens van De Vennen de West-Brabanders treffen. Dit keer in het thuisbad van de tegenstander in Hoogerheide.

Vorige keren nipte overwinningen wat verwachting schiep over deze wedstrijd. Afspraak met de coach was dan ook dat de jongens met pressing half veld de tegenstander wat naar zich toe zou trekken en de eerste bal zouden gebruiken voor een directe aanval. Het eerste partje begon dan ook zoals uit het boekje, opzwemmen voor de bal en doorspelen op Lars die in de dertiende seconde het eerste punt plaatste. De jongens begrepen elkaar goed en hielden overzicht. Goed opbouwen via de zijkanten en manmeer situaties uitspelen. In het eerste partje viel een enkel tegendoelpunt nadat Lars het tweede punt had gemaakt. Het tweede partje was het spel aan de jongens van De Vennen en liep de stand uit naar 4-1 . Het derde partje konden de jongens verder uitlopen met 4 punten voor en een enkel punt tegen. Pas in het vierde partje werd het wat rommelig. Te veel tegelijk naar voren om toch nog en puntje mee te pakken en kwam de tegenpartij aan zet met drie tegendoelpunten. Uiteindelijk was het Matthijs die in de laatste seconden het negende punt plaatste en De Vennen met een mooie 9-5 naar huis kon gaan. Punten door Mart (3), Lars (3), Job (1) en Matthijs (2) en goede assistentie van Jordy, Rick en Rick, Steyn en Victor. En als laatste niet onbenoemd laten, Bart die het hoofd koel hield en het doel meermalen schoon wist te houden.

Goed gedaan jongens, het was een leuk pot! Volgende week op naar Bergen op Zoom waar we spelen tegen de Krabben.

Meisjes onder 17 van De Vennen treffen voor het eerst SWNZ in Schijndel.
De meiden kwamen zaterdag 24 januari voor het eerst de meiden van SWNZ tegen sinds vorige competitie en we waren benieuwd naar de groei van dit team in de B competitie, met wat oudere meiden als aanvulling op het team van vorig jaar.

De afspraken met de coach waren helder, pressing heel veld en kansen creƫren door te bewegen. Goed overspelen en de vaart erin houden.

Het eerste partje werd de toon gezet met een mooi eerste doelpunt van Nicky. De scheids bleek vrij dicht op het spel te zitten en floot snel. Met een punt van Tessa en een goed uitgespeeld man meer waar Deborah een punt uit kon halen kwam de eerste aanval van SWNZ op ons doel, maar Sacha hield de boel goed dicht. Uiteindelijk kwam het vierde punt van de hand van Deborah.

Het tweede partje werd de verdediging van SWNZ aangescherpt op het scherpst van de snede. De bal kwam na een mooie pass goed bij Dymfie voor het vijfde punt. Een uitbraak van SWNZ gaf het eerste tegendoelpunt. Daarna begon een behoorlijk fysieke strijd en konden beide partijen niet verder uitlopen. In het derde en vierde partje waren een paar incidenten in het veld die niet gezien werden door de scheids. De meiden weerden zich goed en probeerden het hoofd koel te houden, maar na een tweede treffen van de tegenstander op het hoofd van Daphne was de stemming behoorlijk negatief. De wedstrijd is uiteindelijk afgerond met een 1-5 winst. We nemen de drie punten mee naar Dongen, maar moeten dit partijtje even goed laten bezinken.

Het is niet leuk spelen als het niet meer aan voelt als Fair Play en natuurlijk wordt er in de teams in de B competitie behoorlijk fysiek gespeeld, dat hoort erbij , maar zolang wij weten dat wij met een goede conditie en tactisch spelen ook een mooie pot kunnen spelen zijn wij ook zeker de morele winnaar.

Maar inmiddels hebben wij onze 4e plek weer een stuk vaster gelegd en kijken we uit naar de tweede helft van de competitie! Waterpolo Brabant, here we come!

Volgende week gaan we op bezoek bij Gorgo in Veghel. Tot dan!