Wedstrijdverslagen 31-01-2015

De Vennen onder 17 treffen in Bergen Op Zoom de jongens van De Krabben.

Zaterdag 31 januari was de return tegen De Krabben ingepland. Vorige wedstrijd verloren met 10-5 maar intussen gegroeid was de verwachting toch al wat hoger.

Met twee wissels op de kant begon de eerste periode met sterk tactisch spelen waardoor Matthijs een punt kon zetten en het voordeel bij ons lag. De jongens hielden de rust in het spel maar moesten uiteindelijk met een punten verschil afronden. Vanaf het tweede partje begon De Vennen steevast met balbezit en een opgebouwde aanval naar voren. De Krabben wisten dit te pareren met fysiek hangen aan de man en kwamen tot 3-1 voor, Mart legde de bal in de hoek en sloot het partje met 3-2. Het derde partje kregen de jongens twee maal een 5 meter worp om de oren, de eerste werd prima geblokt door Bart maar de tweede was niet te houden. De vierde periode trokken de jongens het net verder dicht door goed overspelen. De Krabben kwam nog 1 maal met een schot en Matthijs schoot het derde punt voor De Vennen in. Jammer dat de kansen die De Vennen creƫerden in man meer situaties net misten. De opbouw was goed en er werd goed contact gezocht met elkaar. Ze waren in dit spel echt de betere en was het meer pech dat de laatste ballen niet in gingen.

Met een wedstrijd opbouw van 1-2, 1-1,0-1, 1-1 een echte waterpolo match. Maar mooie match, ga zo door jongens! Op naar de wedstrijd tegen Aquamigos in het Vennenbad op zaterdag 7 februari , 15:15 uur. Tot dan!

De Vennen meisjes onder 17 op bezoek bij Gorgo in Veghel

Zaterdag 31 januari werden de meisjes verwacht in zwembad De Beemd in Veghel voor de return tegen Gorgo. De eerste wedstrijd tegen Gorgo was de eerste in het seizoen en de meisjes wisten toen met 17-1 te winnen, maar omdat elk team groeit min dit toernooi was het toch weer spannend hoe de wedstrijd zou uitpakken.

Het eerste partje begon als in het boekje, eerste bal halen, meenemen en doorspelen op de vrije man. In dit geval was dat Daphne, die na doorzwemmen de keepster kon uitspelen en met een leep balletje achter de keep kon scoren! Top. Daarna werd aan twee klanten de verdediging aangetrokken en viel er geen punt meer. In het tweede partje duurde het tot de eerste manmeer tot De Vennen via een mooie opbouw het tweede en derde punt konden maken door Tessa aan te spelen. Gorgo wist dit partje eenmalig door de verdediging heen te breken en ons doel te vinden.

In de derde periode waren het Nicky en Ilse, mooi aangespeeld in een man meer die de stand op 1-5 bracht. In het derde partje mooi opbouwen van de aanval en tactisch uitspelen van de bal wat resulteerde in mooie punten door Daphne, Joyce en Tessa. Met een welverdiende 1-8 kon De Vennen deze wedstrijd afsluiten. Weer drie punten erbij in de competitie.

Volgende week een pittige pot tegen TRB-RES in ons eigen zwembad. Komen jullie ons aanmoedigen?