Wedstrijdverslagen 7-2-2015

Jongens De Vennen onder 17 lopen verder uit tegen Aquamigos.
Zaterdag 7 februari kwamen de jongens uit Waalwijk voor de derde wedstrijd tegen De Vennen onder 17. De eerste wedstrijd verloren met 4-7, de tweede nipt gewonnen. Met een team dat steeds lekkerder in de wedstrijden ligt werd het een leuke uitdaging. Door omstandigheden konden er maar 8 spelers starten, wat druk kan geven, maar dat was in de wedstrijd niet terug te vinden.

Vanaf het begin domineerden de jongens van De Vennen het spel. Al snel in het eerste partje kreeg Mikey de bal goed voor en knalde het eerste doelpunt erin. Met daarna treffers van Lars en Mart. In een onbewaakt ogenblik kwamen Aquamigos met hun eerste doelpunt. In het tweede partje werd de druk wat verder opgevoerd door Aquamigos maar dat resulteerde in een dubbele manmeer voor De Vennen waarin Steyn, na goed overspelen van het team het 4e punt kon pakken. De daaropvolgende aanval van Aquamigos kon niet worden gestuit en resulteerde in een manminder en het tweede punt voor Aquamigos. Daarna was het Steyn die met een backhand de stand op 5-2 bracht. Een balletje naar Matthijs werd direct ingeschoten en na een redding van Bart was het halverwege al 6-2. De verdediging werd nog wat opgevoerd door Job en Rick in t’Groen waardoor de tegenpartij onrustig werd. In dit partje weer een punt via opbouw naar Mikey en daarna een aanval die werd afgemaakt door Mart. Een derde punt van Aquamigos en na het tegendoelpunt van Lars, nog een vierde, maakte een stand van 9-4. In het vierde partje werd het net gesloten rond Aquamigos en liep De Vennen verder uit met twee doelpunten van Mart. Eindstand 11-4. Netjes gedaan jongens. Goed gehouden aan de opdracht van de coach om veel te bewegen op de midvoor en goed weg te trekken voor het doel. Top!

Nu volgende week lekker carnaval vieren of even op vakantie en dan op 28 februari weer terug in het Vennenbad voor de laatste wedstrijd tegen Zuidwesthoek.

De return van De Vennen tegen TRB-RES wordt een spannend potje waterpolo
Zaterdag 7 februari kwamen de meisjes van TRB-RES voor de return naar Dongen. De eerste wedstrijd tegen TRB-RES was vroeg in het seizoen en eindigde in een 2-8 voor De Vennen. Onze meisjes zijn inmiddels weer een paar maanden verder en ondertussen opgeklommen in de ranglijsten. Met een paar afzeggingen door ziekte zat er maar 1 wissel op de bank en was er gezocht naar een extra dame vanuit het jongste team voor noodgeval.

Vanaf het eerste partje was het De Vennen die probeerden TRB-RES uit te pressen. De eerste bal is voor ons en deze wordt direct meegenomen met een pass op Daphne, helaas gestuit door de keeper. De tegenpartij is erg beweeglijk en na een uitsluiting bij ons werd de viel het eerste tegendoelpunt. Het tweede partje kwam voor ons de kans in een manmeer. Maar ondanks goed overspelen nog geen punt voor De Vennen. Even later een tegendoelpunt, wederom in onze manminder. Het derde partje begon met pressing heel veld en uiteindelijk bleef het partje zonder punten. Het duurde tot in de laatste periode dat Tessa in een prachtige uitbraak het punt voor De Vennen kon maken. Met een 1-2 achterstand en twee minuten op de klok kon het nog richting gelijkspel gaan en alles werd op de aanval gezet. In de laatste dertig seconden was het TRB-RES dat uit kon breken en een laatste punt kon halen. Een 1-3 verlies, maar een pittige pot waarin alle meiden zich helemaal leeg hebben gespeeld.

Nu lekker uitrusten en carnaval vieren. Op 28 februari gaan we weer aan de slag tegen Njord in ons eigen Vennenbad. Tot dan!