Dames doen stapje terug in titelrace

Terwijl bijna heel Zuid-Nederland vrijaf had vanwege de carnavalsvakantie diende dames 1 van De Vennen afgelopen zaterdag in Eindhoven aan te treden voor een zeer belangrijk duel in de race om het kampioenschap. De Vennen, nummer 1 kijkend naar de verliespunten, diende het op te nemen tegen PSV2, nummer 1 kijkend naar de winstpunten en de winnaar van dit duel zou een voorschot kunnen nemen op de titel en de daaraan verbonden promotie.

De Vennen was gehandicapt door het ontbreken van haar topscoorster en blessures bij een tweetal speelsters die echter wel aan de wedstrijd konden beginnen. Voor de zekerheid had men een 3-tal jeugdspeelsters achter de hand. De dames, die gesteund werden door een overtal aan supporters (zo’n 40 clubgenoten, vrienden en familieleden bevolkten een deel van de tribunes), begonnen voortvarend aan het duel en kregen in de eerste periode enkele goede kansen. Pech of te lang treuzelen in de afwerking voorkwamen echter een viertal potentiële treffers en doordat PSV wel één keer wist te scoren brak de eerste pauze met een 1-0 achterstand aan. Al snel in de tweede periode lukte het Renée Nieuwenhuizen met een fraaie boogbal de score gelijk te trekken maar jammer genoeg gaf deze treffer juist de thuisploeg vleugels. De Vennen kwam amper aan uitgespeelde aanvallen toe en PSV ging bijzonder efficiënt met de kansen om. Keepster Naomi van Bragt had nog enkele fraaie reddingen in huis maar kon uiteindelijk ook niet voorkomen dat De Vennen liefst 4 treffers om de oren kreeg en de stand halverwege dus 5-1 werd.

vennen2322

In de derde en vierde periode kwam er weer meer evenwicht in de wedstrijd maar telkens als De Vennen dacht een kansje te hebben dichterbij te komen werd die hoop door een Eindhovense treffer teniet gedaan. Tegenover de 5-2 door Minet Peeters en de 6-3 en 8-4 van de hand van Rachel de Vet wist PSV dus ook nog 3 treffers te plaatsen zodat er uiteindelijk een 8-4 eindstand op het bord in het grote Pieter van den Hoogenband zwemstadion verscheen. Door deze uitslag komen beide ploegen op evenveel verliespunten (6) maar is het onderling resultaat nu in het voordeel van de Eindhovense ploeg doordat De Vennen het thuisduel met 7-6 had gewonnen. Het is voor De Vennen zaak uit de komende 7 wedstrijden de volle score van 21 punten te halen en daarnaast te hopen op nog een kleine misstap van PSV dat nog maar 5 duels te gaan heeft.

Komend weekend is het thuisduel om 17.30u tegen het Helmondse Lutra, de enige andere ploeg die een keer van PSV wist te winnen, het eerste van die 7 duels. Ook heren 1 dat nog in is voor het kampioenschap komt dan weer in actie, thuis om 20.00u tegen het Waalwijkse/Bossche Aquamigos.

via Dongen Nieuws