Wim Breedveld ontvangt KNZB waarderingsprijs

Zaterdag 22 april jl. hield de KNZB haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Tijdens deze vergadering werd ZV De Vennen lid Wim Breedveld verrast door de toekenning van de KNZB waarderingsprijs, een prijs die wordt uitgereikt voor bijzondere verdiensten voor de KNZB, de zwemsport en/of de sport in het algemeen.

Wim Breedveld -thans penningmeester in het bestuur van Regio Zuid van de KNZB- maakte in zijn voormalige woonomgeving Den Haag/Zoetermeer bestuurlijk kennis met de zwemsport waarna hij in de jaren ’80 bij ZV De Vennen commissie- en bestuursfuncties begon te bekleden, waarbij met name zijn financiële kennis bijzonder welkom was. Die kennis bleef niet onopgemerkt en de stap naar (toen nog) Kring Noord-Brabant van de KNZB volgde waar hij opnieuw betrokken raakte bij het werk binnen de waterpolocommissie en het bestuur.
Toen de KNZB besloot de kringen op te heffen en het land onder te verdelen in 5 regio’s stond Wim Breedveld samen met o.a. Henk ten Voorde, regiovoorzitter en de man met wie hij de prijs zaterdag ‘moest’ delen, voor de taak het fusieproces en de daaropvolgende jeugdjaren van de kringen Zeeland, Noord-Brabant en Limburg in goede banen te leiden. Niet alleen qua geografische spreiding een gigantische klus maar ook vanwege de verschillen in (bestuurs)cultuur . Dat hen dit als trekkers van het proces goed is afgegaan en dat Regio Zuid hen daarvoor dankbaar is bleek uit de nominatie.
In de motivering meldt het KNZB-bestuur o.a. “al jaren trekken zij gezamenlijk op om de verbinding te leggen tussen verenigingen onderling en tussen verenigingen en het bondsbureau. In tijden van verandering zijn het geen oude fossielen (hun eigen woorden) maar zeer flexibele wezens die met oog voor detail en kennis van de historie de toekomst vorm geven”.

De prijswinnaars werden gehuldigd door scheidend KNZB voorzitter Erik van Heijningen.