Bekeken overwinning dames 1, heren 1 kansloos (verslag 2-11-2019)

Dames 1 maakte afgelopen zaterdag geen fout en rekende uiteindelijk nog vrij eenvoudig af met het bezoekende VZV Njord uit Veldhoven. Heren 1 mocht in Vlissingen op bezoek en moest duidelijk zijn meerdere erkennen in de mannen van ZPC De Zeeuwse Kust.

Dames 1 wilde zich graag revancheren voor het matige spel van een week eerder (9-6 verlies bij Arethusa) en deed dat in het duel tegen VZV Njord een halve wedstrijd lang. In de eerste periode nam het al afstand via twee afstandsknallen van Judy en een door Maud benutte strafworp (3-1). Een geslaagde midvooractie van Fleur, een benutte overtalsituatie en een raak geschoten strafworp door Maud en een treffer van Iris  brachten de teller halverwege de wedstrijd op 7 voor onze dames. Omdat de verdediging de sterke midvoor van Njord aardig onder controle had en keepster Karlijn  goed het oog had op de op haar afgevuurde schoten kwam Njord halverwege niet verder dan een 7-2 stand.

Wat coach Klaartje in de ‘grote pauze’ verteld heeft is niet geheel duidelijk maar feit is dat dames 1 in de tweede wedstrijdhelft verzandde in veel te gehaast en daarmee ook weer slordig spel. Schieten terwijl een groot deel van de ploeg nog in voorwaartse beweging is leidde diverse malen tot ‘uitbraken’ door nog niet teruggekeerde Njord-speelsters en uiteindelijk ook tot 2 tegentreffers. Toen het aan het begin van de slotperiode ook nog 7-5 werd leek het onnodig spannend te worden maar gelukkig brachten Renée (met een fraaie lob) en Judy (met haar 3e treffer) die spanning snel om zeep. Dat Njord in de slotseconden nog voor 9-6 zorgde was dit keer enkel voor de statistieken.

A.s. zaterdag gaan de dames op bezoek bij ZPC Schoonderbeek-Amersfoort. Dit team liep vorig jaar in de play-offs promotie naar de eerste klasse mis en lijkt vastberaden die misser dit jaar te herstellen. Met 15 punten uit 5 duels en een doelsaldo van +52 lijkt het daar aardig naar op weg, de dames van De Vennen kunnen de borst dus natmaken.

Heren 1 trof in ZPC De Zeeuwse Kust een aan de dames van Amersfoort vergelijkbare sterke tegenstander met de volle buit uit de eerste 4 duels. Al enkele jaren een topper in de 2e divisie dus onze mannen wisten wat hen te wachten stond. Toch lieten ze zich in de eerste periode overrompelen (4-0) en duurde het tot de 5e minuut in de tweede periode voordat Niek en Bas tB heren 1 op het scorebord wisten te brengen. In de met een 6-2 stand aangebroken derde periode leek DZK de zaken iets te makkelijk op te vatten en dat lieten onze heren niet op zich zitten. Tom met een lob, Tim met een rake knal en Mart uit een overtalsituatie leken de spanning terug te brengen (6-5) maar een time-out bood de Zeeuwse coach de kans zijn mannen weer wakker te schudden. Waar heren 1, dat zijn afgelopen week vader geworden topschutter Lars (nog van harte proficiat !!) in Dongen had achter gelaten, aanvallend veelal slechts aan één zijde echt dreigend kon worden zwom de thuisploeg in het verdere verloop steeds verder weg. Eerst bij een 13-5 stand ver in de slotperiode konden Geert en Koen Ha nog een keer ‘juichen’ voordat DZK de eindstand op 15-7 bepaalde.

De heren hebben nu 7 wedstrijden achter de rug en daarin de complete top 7 van hun divisie getroffen. Vanaf a.s. zaterdag gaan ze nu 4 tegenstanders treffen die bij hen in de buurt staan op de ranglijst, daarna zal veel duidelijk zijn voor het verdere verloop van de competitie. Zaterdag ontvangen de heren om 20.00u in zwembad De Vennen de ploeg van d’ELFT, de tot nu toe puntloze hekkensluiter. De heren kunnen de nodige support goed gebruiken!