Eerste winst voor heren 1 en eerste verlies voor dames 1 (verslag 26-10-19)

Na 5 nederlagen op rij was er in het thuisduel tegen Katwijk dan eindelijk de eerste driepunter voor heren 1 van De Vennen. Dames 1, dat de eerste 4 duels ongeslagen was gebleven, moest daarentegen de eerste nederlaag incasseren op bezoek bij Arethusa.

De tegenstander van de heren, Katwijk, degradeerde na afgelopen seizoen uit de 1e divisie maar bleef in de eerste 4 competitiewedstrijden zonder puntverlies. Dat deed het wel tegen laaggeplaatste ploegen, concurrenten van De Vennen dus. Wellicht leidde de lage positie van De Vennen tot enige onderschatting aan de zijde van de bezoekers, wat het ook was, binnen een mum van tijd stond De Vennen op een 3-0 voorsprong. Helaas volstond een zelfde ‘mum van tijd’ voor de bezoekers om weer langszij te komen voordat De Vennen toch nog het laatste woord had en de eerste periode op 4-3 afsloot. In de tweede periode leken de bezoekers het lek boven te hebben en dit resulteerde in een 5-6 stand na ruim 2 minuten spel. Daarna bleek De Vennen het aanvalsspel van Katwijk echter aardig in de smiezen te hebben en met gevarieerd spel in de eigen aanval verkreeg De Vennen ruimte om de fysieke duels te ontlopen en in 7 minuten tijd veranderde de stand volledig van 5-6 in 11-6 na een paar minuten in periode 3.

Vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, Katwijk speelde zich door onderlinge frustraties zelf uit de wedstrijd en De Vennen behield, onder het goedkeurend oog van een aantal pololegends uit de vorige eeuw, een ruime voorsprong welke een minuut voor tijd zelfs op 6 treffers kwam, 17-11. Door wat slordigheidjes moesten in die slotminuut nog twee tegentreffers worden toegestaan maar de winst kwam niet meer in gevaar, bij 17-13 klonk het eindsignaal. Naast de gebruikelijke schutters Tim Schalken (4x) en Lars van Oosterbosch (2x) waren dit keer met Remco Jonkers (4x), Koen Hiemstra (2x), Bas Verhagen (2x), Bas ten Bulte, Geert Huijben en Koen Haast bijna alle veldspelers trefzeker.

Dames 1 speelde op bezoek bij Arethusa in Oss één van de mindere wedstrijden van het seizoen en dat uitte zich met name in moeizaam aanvalsspel. Omdat de dames de zaakjes verdedigend echter aardig op orde hadden kon de thuisploeg ook maar moeilijk tot scoren komen zodat het duel lange tijd alle kanten op leek te kunnen gaan. Het was wel telkens Arethusa dat de leiding nam maar treffers van achtereenvolgens Fleur Wolf (1-1), Judy Goossens (2-2), Maud Schalken (3-3 en 5-4) en Renée Nieuwenhuizen (de 6-5 bij haar rentree na ruim een jaar afwezigheid) hielden De Vennen in de race. Het bij de stand 7-5 niet benutten van een strafworp brak De Vennen uiteindelijk op, via 8-5 na 3 periodes wist Arethusa het duel uit te spelen met ook nog de 9-5 een halve minuut voor het einde.

A.s. weekend ontvangen de dames om 17.00u het Veldhovense VZV Njord. Heren 1 gaat om 19.00u in Vlissingen op bezoek bij De Zeeuwse Kust, de enige ploeg die met 12 uit 4 als enige ploeg nog zonder puntverlies is en al jarenlang een vaste top 3 klant is.