Opnieuw geen punten voor heren 1 (verslag 12-10-19)

De overgang van de derde naar de tweede divisie valt heren 1 voorlopig nog zwaar, ook het vierde competitieduel ging verloren. Dames 1 bleef in dat vierde duel ongeslagen en boekte de tweede zege van dit jaar.

Dames 1 ontving De Rijn uit Wageningen. Twee ontbrekende speelsters en een wat rommelige wedstrijdvoorbereiding weerhielden onze dames er niet van flitsend uit de startblokken te schieten. Verdedigend zat het potdicht en aanvallend werd er dit keer wel met scherp geschoten, mede door enkele geslaagde uitbraken. De 5-0 van de eerste periode werd in de tweede periode nog uitgebreid naar een 8-1 voorsprong halverwege de wedstrijd. Die voorsprong leidde tot wat gemakzucht en de bezoeksters roken kansen toen ze langzaam maar zeker dichterbij kropen, met een 8-5 stand na 3 periodes tot gevolg. In de slotperiode had dames 1 haar zaakjes weer op orde en werd de voorsprong weer bijna volledig op het verschil halverwege gebracht, bij 12-6 klonk het eindsignaal. Voor dames 1 troffen Judy, Janneke, Minet, Rachel en Naomi allen meermaals het doel.

De dames vervolgen de competitie over twee weken met het uitduel tegen Arethusa in Oss, één van de 3 ploegen zonder puntverlies dus een lastige klus.

Heren 1 miste voor het duel z’n coach en z’n topscorer en had daarnaast enkele half fitte spelers binnen de gelederen. Al met al iets teveel van het goed om tegenstander De Treffers een duel lang partij te geven. De ploeg uit Rosmalen is een jaar eerder gepromoveerd en duidelijk al meer gewend aan hetgeen het spelen in de tweede divisie tactisch, technisch en conditioneel verlangt. Tot 3-3 vroeg in de tweede periode kon heren 1 in het spoor van de bezoekers blijven, hierna was het echter gedaan voor onze heren en zwom de Rosmalense ploeg via 4-7 en 4-11 naar een 7-13 eindstand.

Heren 1 heeft nu de nummers 4 t/m 7 van de ranglijst gehad maar treft de komende weken de nummers 1, 2 en 3. A.s. zaterdag is in Gorinchem PCG/De Linge de eerste van die 3 teams. Veel punten kunnen dus niet verwacht worden maar wie weet kan er al wel aan een strijdplan gewerkt worden voor de daaropvolgende duels tegen andere laaggeplaatste teams.