Tweede winst voor heren 1 (verslag 09-11-2019)

Heren 1 ontving zaterdag de mannen van d’ELFT en maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen de hekkensluiter in de 2e divisie. Gewonnen werd er uiteindelijk wel. Dat zat er voor dames 1 niet in op bezoek bij koploopster ZPC Schoonderbeek-Amersfoort 1, een ingecalculeerde nederlaag was het resultaat.

Heren 1 staat nu voor een serie wedstrijden tegen ploegen die met hen in de onderste helft van de ranglijst bivakkeren. Als nummer 10 met 3 punten ontvingen de heren dus d’ELFT dat nog puntloos de 12e en laatste positie innam. In de eerste anderhalve periode lieten onze mannen nog redelijk spel zien, waarbij het met beweging ook een aantal strafworpen wist te verkrijgen. Onder andere door die te benutten zwom heren 1 weg naar een geruststellende 6-2 voorsprong halverwege de tweede periode. Die ‘geruststelling’ leidde echter weer tot de oude fouten van het te gehaast willen scoren, het niet zoeken naar de echte vrije man en het verwaarlozen van de verdedigende afspraken. De bezoekers kwamen daardoor toch nog terug in de wedstrijd al hield heren 1 wel steeds een voorsprong. Via 6-4 en 8-6 werd aan de slotperiode begonnen waarin onze heren toch nog orde op zaken stelden en weer uitliepen naar 9-6 en 10-7. Met nog 21 seconden te gaan viel nog wel de 10-9 binnen maar die resterende tijd wist heren 1 met balbezit uit te spelen zodat het talrijke publiek en de spelers de tweede driepunter van het seizoen konden begroeten.

Flinke belangstelling bij wedstrijd heren 1 - d'ELFT

Dames 1 trok flink gehavend naar Amersfoort voor het duel met de plaatselijke koploopster. Slechts 2 wissels, waarvan 1 eigenlijk meer geblesseerd dan speelgereed, noopten onze dames tot voorzichtig spel om vooral niet tegen een vroege foutenlast aan te lopen. In het brede bad hielden de ploegen aardig gelijke tred, al liep de thuisploeg geleidelijk aan wel steeds verder uit, ondanks sterk keeperswerk van Karlijn van der Heiijden. Aanvallend hadden de dames weinig geluk, paal, lat en ook een sterke Amersfoortse keepster voorkwamen enkele treffers. Dat de laatste periode met een tweede geblesseerde speelster de wisselbank uitgewisseld was bleek uiteindelijk funest want vanaf de 7-3 stand die op dat moment op het bord stond liep de thuisploeg alsnog verder uit naar een 14-5 eindstand, waarbij de treffers van dames 1 van de handen van Maud (3x), Janneke en Fleur kwamen. Een ietwat geflatteerde nederlaag dus tegen een sterke sportieve tegenstander die aardig op koers lijkt naar de gewenste promotie.

Spelen we in lengte of breedte ??

A.s. zaterdag staan de dames voor een thuisduel tegen het eveneens boven in de middenmoot bivakkerende ENC Arnhem. Het duel in zwembad De Vennen begint om 17.00u. Heren 1 gaat vanaf 19.20u in Vlaardingen de strijd aan met de mannen van ZVVS 1 die tot op heden één punt minder vergaard hebben.