Winst voor dames 1, heren 1 geeft geen thuis (verslag 16-11-2019)

Dames 1 ontving zaterdag de tegenstrevers van ENC Arnhem in een mager bevolkt thuisbad. Door een ongelukkige wedstrijdverdeling zijn de dames dit seizoen regelmatig de enige ploeg met een thuiswedstrijd en dat komt de sfeer niet echt ten goede. Dat de dames de 3 punten in eigen huis hielden verhoogde dan tenminste nog een beetje die sfeer.

De stand in de tweede divisie is door het verschil in wedstrijden wat vertekend, voor aanvang van het duel had dames 1 twee punten meer maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. In het water was er ook weinig verschil te zien of het moest zijn dat de bezoeksters voor hun doelpunten wel erg afhankelijk bleken te zijn van 2 speelsters terwijl onze dames iedere wedstrijd wel meerdere speelsters hebben die tot scoren weten te komen. Na een snelle 0-2 waren het Fleur en Maud (strafworp) die ervoor zorgden dat de eerste periode op 2-2 onbeslist eindigde.

In de tweede periode had dames 1 het verdedigend beter op orde en wist het enkele Arnhemse aanvallen voortijdig te onderbreken. Uit de tegenaanvallen kwamen enkele kansen en uiteindelijk ook treffers van Laura, Renee en Judy voort waardoor bij een 5-3 stand van kant gewisseld kon worden. In de derde periode veranderde ENC de aanvallende tactiek en de dames hadden het daar moeilijk mee. Nadat Rachel uit een strafworp voor de 6-3 had gezorgd was het ‘de nummer 7’ die twee keer doel trof, maar Judy en Rachel met hun tweede treffers zorgden er toch voor dat de marge nog iets verder opliep naar 3 bij de 8-5 stand na 3 parten.

In de slotperiode bleef ‘de nummer 7’ de grote kwelgeest maar gelukkig bleven ook onze dames scoren. Maud met de 9-6 en Judy met de 10-7 met nog ruim 2,5 minuut op de klok leken dames 1 in veilige haven te schieten maar ENC kwam toch nog terug tot 10-9. Verder lieten onze dames het echter niet komen en zo konden opnieuw 3 punten bijgeschreven worden.

Die drie punten had heren 1 in het uitduel bij ZVVS in Vlaardingen geen enkel moment in zicht. De thuisploeg, bij aanvang één plek onder De Vennen gerangschikt, toonde zich vele malen sterker en profiteerde optimaal van de collectieve offday bij De Vennen dat de grootste kansen onbenut liet. Daaronder 3 strafworpen die allen gekeerd werden door een sterke Vlaardingse keeper. Met name de laatste anderhalve periode, waarin ZVVS van een 9-5 voorsprong wegzwom naar een 16-6 overwinning leken nergens op aan Vennen-zijde. De heren blijven door dit resultaat met een 10e plek op de ranglijst in de gevarenzone.

A.s. zaterdag zijn de heren vrij en gaat dames 1 in Uden op bezoek bij Zeester-Meerval.