Bijzonder geslaagd Ooperon Paaspolotoernooi 2016

Zondagavond, 1e Paasdag, om 20.30u kon de organisatie van het 6e Ooperon Paaspolotoernooi de vierde en laatste prijsuitreiking verrichten en terugkijken op een bijzonder goed geslaagd tweedaags evenement. Liefst 84 wedstrijden zonder wanklank en vele positieve reacties van bezoekende teams droegen zeker aan dat gevoel bij.

Zaterdagmiddag klokslag 12.00u werd het beginsignaal gegeven voor de eerste van 25 wedstrijden in de D-categorie, jeugd onder 13 jaar. Door 10 ploegen werd hartstochtelijk gestreden om de punten maar even hartstochtelijk gebruik gemaakt van de ruimte en mogelijkheden van het recreatiebad. Een unieke combinatie, mogelijk gemaakt door directie en personeel van zwembad De Vennen, die bijzonder gewaardeerd wordt en zeker bijdraagt aan het karakter van het toernooi en voor vele clubs één van de redenen is om jaarlijks weer terug te keren. Na de poulefase met 2 poules van 5 werden finalewedstrijden gespeeld met als eindresultaat ‘brons’ voor de jeugd van Wiekslag uit Alblasserdam, een tweede plek voor TRB/RES uit Tilburg en een eerste plaats voor MNC Dordrecht. Het combiteam van De Vennen/Warande eindigde uiteindelijk als 7e.

Uitslagen finalewedstrijden D:
9e/10e plaats:   Njord D – Hieronymus 2                       8-1
7e/8e plaats:     De Vennen/De Warande- Njord E         4-0
5e/6e plaats:     WOC Zuid MD – Hieronymus 1            3-0
3e/4e plaats:     Wiekslag – TRB/RES 1                        3-2
1e/2e plaats:     MNC Dordrecht – TRB/RES 2              5-1

Zondagmorgen was het om 08.30u vroeg dag en lagen de eerste ploegen al te trappelen voor hun eerste speelminuten. De dag werd begonnen met 8 teams in de jongens onder 15 categorie, later op de dag stroomden ook nog 4 meisjes onder 17 en 11 jongens onder 17 ploegen in. In de C-categorie werden na de pouleronde nieuwe poules gemaakt voor de strijd om de plaatsen 1 t/m 4 en 5 t/m 8. Die laatste positie was uiteindelijk weggelegd voor het thuisteam van De Warande/De Vennen. De strijd om de 1e plaats werd pas beslist in de laatste wedstrijd waarin de jongens van het Veldhovense Njord nipt met 3-2 de meerdere waren van het 2e C-team van het WOC Zuid. De derde plek was hier voor het Udense Zeester Meerval dat DZT’62 uit Deurne voorbleef.

Eindstand JC: 
1e. Njord
2e. WOC Zuid JC2
3e. Zeester Meerval
4e. DZT’62
5e. TRB/RES
6e. SBC2000
7e. Hieronymus
8e. De Warande/De Vennen

In de poule van de meisjes onder 17 kwamen enkel ploegen uit die elkaar ook al uit de reguliere competitie kennen. De krachtsverschillen zijn dus bekend en werden bevestigd in de poulefase. De ploegen van Njord en De Vennen speelden vervolgens nog 2 duels om ‘het goud’, het Bredase SBC2000 en TRB/RES deden dat om stek 3. In die strijd trokken Njord en TRB/RES aan het langste eind zodat Njord als 1e eindigde met daarachter De Vennen, TRB/RES en SBC2000.

Het grootste aantal teams, 11, kwam uit in de categorie jongens onder 17. Na de eerste poulefase ook hier nieuwe poules voor de strijd om de eindklassering en in die strijd ging het er behoorlijk fors aan toe, zonder dat het enig moment onsportief werd. Voor de poule om de plaatsen 1 t/m 3 plaatsten zich de teams van het WOC JB2, De Krabben uit Bergen op Zoom en het combiteam van De Warande en De Vennen. Dat laatste team startte met winst (4-2) op De Krabben, waarna de West-Brabanders weer met 3-2 wonnen van het in Eindhoven trainende selectieteam. In het slotduel van het toernooi zou De Warande/De Vennen genoeg hebben aan een puntendeling maar tegenstander WOC JB2 wist dat bij een goede overwinning plek 1 ook nog binnen bereik lag. Dat maakte grote krachten bij hen los want ze walsten over ‘de thuisploeg’ heen en zagen de score in 10,5 minuut speeltijd oplopen tot 5-0, voldoende voor de eindzege. De Krabben hier op doelsaldo 2e en De Warande/De Vennen dus 3e.

Eindstand JB:

 1. WOC Zuid JB2
 2. De Krabben
 3. De Warande/De Vennen
 4. MNC Dordrecht
 5. Wiekslag
 6. TRB/RES
 7. DZT’62
 8. WOC Zuid JC1
 9. Hieronymus
 10. SBC 2000
 11. Njord/Aegir

In een weekend waarin het Nederlande waterpolo toch een flinke domper te verwerken kreeg lieten ruim 300 jeugdige sporters zien dat er nog genoeg talent aan zit te komen. Veel ploegen gaven al direct aan er volgend jaar graag weer bij te willen zijn en de organisatie zal zich ook zeker weer gaan beraden op een 7e editie van het Paaspolotoernooi. Naast de financiële steun van hoofdsponsor Ooperon en prijzensponsors zoals dit jaar Uniek Beenmode & Lingerie hoopt de organisatie ook dan weer op de steun vanuit het zwembad om de opgebouwde goede naam van het toernooi te kunnen behouden !

Bekijk via onderstaande links foto’s die gemaakt zijn tijdens het toernooi door Lian en Ronald.
– Foto’s
– Foto’s