Dames 2 wint van kampioen Hieronymus!

Vorige week waren de vrouwen van Hieronymus zonder te spelen al geruisloos kampioen geworden in de derde klasse van het district en afgelopen zaterdag wilden zij aan de uitwedstrijd tegen de reserves van De Vennen alsnog graag een feestelijk tintje geven.

Nu was de heenwedstrijd destijds in een narrow escape voor de Roosendaalse kampioenen geƫindigd en captain Nathalie Bakx en haar teamgenoten trokken dan ook niet helemaal onbekommerd richting Dongen. Terecht, bleek achteraf, 9-7. Vennen stond nog wel galant klaar met een fles champagne, maar was verder tot de tanden gewapend: met Sacha Kimenai van Jong Oranje onder de lat en met ook de niet te stoppen belofte Rachel de Vet in de gelederen.

Het werd een echte wedstrijd, die via 3-2 en 4-4 met 7-5 de laatste periode inging. In de slotfase hield de thuisclub de voordelige marge vast en smaakte de champagne voor de Roosendaalse meiden, die de hele competitie nog geen punt verspeeld hadden en voornamelijk monsteroverwinningen hadden behaald, ineens niet meer zo lekker.

Bron: BN de Stem