Dames 1 sluit jaar met winst af (verslag 14-12-2019)

Nadat het uitduel al in een gelijke stand (13-13) was geëindigd ging ook het thuisduel van dames 1 tegen NDD uit Doetinchem lange tijd gelijk op. In de slotfase bleven de drie punten echter alsnog in Dongen. Heren 1 speelde een aardig duel bij JAWS in Amsterdam maar moest de punten wel in de hoofdstad laten.

Het scoreverloop tijdens het duel tussen van dames 1 en het eerste damesteam van de Nieuwe Doetinchemse Dolfijn (NDD) kan voor het overgrote deel niet anders dan ‘saai’ genoemd worden. Vanaf de 1-0 door Fleur tot aan de 7-7 ver in de derde periode waren het constant onze dames die op voorsprong kwamen en NDD dat vervolgens weer gelijk maakte. Na doelpunten van de na haar vakantie op schot zijnde Iris (3x), Judy (2x) en Janneke en periodestanden van 2-2 en 5-5 waren het aan het einde van de derde periode echter de bezoeksters die voor het eerst aan de voordelige kant van de score kwamen (7-8).

In de minuut rust tussen derde en vierde periode kreeg dames 1 de opdracht mee rust in het spel te houden en aanvallen zoveel mogelijk uit te spelen. Deze raad werd aardig opgevolgd en nadat Iris voor de 8-8 had gezorgd was het Judy die met twee treffers in de laatste anderhalve minuut dames 1 alsnog aan de driepunter hielp. De dames kunnen dus met een goed gevoel het ‘kerstreces’ in.

Dat goede gevoel moet heren 1 op dit moment ergens anders uithalen dan uit de resultaten. Voor het duel van zaterdag bij nummer 2 JAWS in Amsterdam miste het in Tim (verblijf in de USA) en Lars (geblesseerd) zijn twee topscorers en aangezien Aisso aan het duel van de week ervoor bij Watervlo uiteindelijk een gebroken neus overgehouden bleek te hebben moest ook onder de lat vervanging gezocht werden. Routinier (en heren 3 keeper) Ruud nam de doelverdediging voor zijn rekening en oud speler en trainer Jeroen O was bereid zijn caps weer eens op te zetten en het team in het veld te ondersteunen.

Hoewel de 11-4 eindstand (via de tussenstanden 2-1, 4-3 en 8-4) wellicht anders doet vermoeden hadden de heren lange tijd het idee aardig mee te komen en wanneer er aanvallend iets scherper was opgetreden had dat idee ook in de cijfers tot uiting gebracht kunnen worden. Nu bleef het aan Vennenzijde bij treffers van Bas tB (2x), Remco en Geert en bij de geruststellende constatering dat geen verder fysiek ongemak was opgelopen. De heren kunnen het reces dus goed gebruiken om fysiek te herstellen en zo na de winterstop weer zo snel mogelijk compleet aan te kunnen treden.