Heren 3 wint clubclash met heren 4 (verslag 07-12-2019)

Heel ruim en overtuigend was het allemaal niet maar uiteindelijk wist heren 3 zijn titelkansen intact te houden door heren 4 met veel pijn en moeite te verslaan. Heren 1 ging behoorlijk gehandicapt in De Meern op bezoek bij Watervlo en moest de punten aan de thuisploeg laten.

Was er sprake van stalorders zoals bij de Formule1-teams van Ferrari en Mercedes? Moesten de jonge veulens van heren 4 hun benen stilhouden om de kopmannen van heren 3 de gelegenheid te bieden bij te trekken? Zijn er beloftes gedaan en/of bedreigingen geuit in de kleedkamer ten aanzien van aanwezigheid op een mogelijk kampioensfeest of extra rondjes cola en fanta? Onder het motto “wat in de kleedkamer gebeurt blijft in de kleedkamer” zullen we het wel nooit te weten komen maar de neutrale toeschouwer zal zich na afloop toch ook wel even afgevraagd hebben waar hij naar had zitten kijken. Nu waren er natuurlijk niet veel neutrale toeschouwers, iedere supporter was zo partijdig als wat, maar toch.

Waar het eerste onderlinge duel nog in een duidelijke 10-3 zege voor heren 3 was geëindigd waren de verschillen nu aanmerkelijk kleiner, sterker nog, het jeugdige heren 4 was geruime tijd het sterkst en leek voor een stunt te kunnen gaan zorgen. Zelfverzekerd als ze waren hadden ze met Roel zelfs hun oudste teamlid uitgeleend aan heren 3 dat wat krap in de wissels zat. Na 3 periodes hielden de teams op 5-5 volstrekt in evenwicht, met Raoul (2x), Kevin, Roel (de ‘uitgeleende’) en Matthijs voor heren 3 en Teun (2x), Ryan (2x) en Max voor heren 4 als scherpschutters. Een gedwongen keeperswissel bij heren 3 leek voordelig uit te pakken voor heren 4 dat via Ryan in de slotperiode opnieuw op voorsprong kwam (5-6) maar net op het moment dat ze leken te bezwijken onder het jeugdig enthousiasme van heren 4 richtten de routiniers van heren 3 zich op. Via rake knallen van Raoul (2x) en Kevin stond er aan het einde van dit treffen toch een 8-6 voor heren 3 op het bord. Maar goed, laat het een waarschuwing voor heren 3 geweest zijn, geen enkele tegenstander valt te onderschatten en al helemaal heren 4 niet meer!

Heren 1 miste in het uitduel bij Watervlo twee van zijn drie topschutters en had daarbij ook de pech dat keeper Aisso ruim 1,5 periode uitviel vanwege een bloedende hoofdwond. In die tijd nam captain Geert de plek onder de lat in maar die werd met zijn uitschuifarmen ook weer node gemist in het veld. Bij gebrek aan wisselmogelijkheden vanuit heren 2 kon heren 1 in dit duel overigens wel beschikken over jongeling Teun die zijn debuut maakte in het eerste team. Uiteraard nog wat onwennig maar vanaf de bank en door medespelers goed gecoacht speelde hij uitstekend mee. Toch kon ook hij niet voorkomen dat na een gelijkopgaande eerste wedstrijdhelft de thuisploeg in de tweede helft van de wedstrijd alsnog ruim afstand nam. Deels door slordig spel van de zijde van heren 1, deels door een overtal aan wissels zwom Watervlo daarin weg van een 7-7 stand halfweg naar een duidelijke 18-13 uitslag. Tim (8x) vervulde zijn rol als topscorer met verve en ook Geert (2x), Koen Ha (2x) en Tom droegen scorend een steentje bij.

Voor de heren is het te hopen dat de bestaande blessures in de a.s. winterstop voldoende tijd vinden te genezen. Na die winterstop zal het immers alle hens aan dek zijn om het tweededivisieschap niet beperkt te houden tot één seizoen. Het duel a.s. zaterdag bij JAWS in Amsterdam zal vooral gericht zijn op het niet oplopen van nieuwe blessures.

Dames 1 begint om 18.40u in eigen bad aan het duel tegen NDD uit Doetinchem, de ploeg waarmee in het eerste competitieduel de punten gedeeld werden (13-13).