Dames 2 Kampioen!

Succesvol weekend poloteams ZV De Vennen

Drie belangrijke punten voor heren 1, dames 1 dat zich met een kleine nederlaag revancheert voor een zeperd in het uitduel en bovenal de 15e overwinning op rij voor dames 2 dat daarmee op drie duels voor het competitieslot ongeslagen de kampioensbloemen in ontvangst mocht nemen. Er zijn slechtere weekenden geweest.

Heren 1 begon met één punt voorsprong aan het duel tegen het Aaltense Natare en zou bij winst een gaatje kunnen slaan met deze concurrent in de degradatiestrijd. Eindelijk weer eens compleet gingen de heren dan ook fel van start en dat resulteerde al in de eerste periode in een 4-2 voorsprong. Ook in het vervolg bleven de Dongense mannen aan de positieve kant van de score al werd het een paar keer penibel op het moment dat de gasten terug wisten te komen tot één treffer verschil. De Vennen wist dan echter net weer extra gas te geven, daarbij geholpen door een flinke foutenlast bij Natare dat daardoor de laatste anderhalve periode zonder wissels kwam te zitten. De Vennen sloot hierdoor de derde periode op een 9-6 voorsprong af en die werd in de slotperiode nog uitgebouwd naar een 12-7 eindstand. Lars van Oosterbosch was met 6 treffers van grote waarde terwijl Geert Huijben, Dirk Luijten en Mart Graauwmans met ieder 2 treffers ook hun scorend steentje bijdroegen.   De heren hebben nu op de 10e plaats evenveel punten als nummer 9, SBC Breda, vier punten voorsprong op nummer 11 Natare en 8 punten op hekkensluiter Hellas-Glana en dat met nog drie duels voor de boeg. Een paar spannende weken dus nog.

Spanning zit er voor dames 1 niet meer bij, eigenlijk al niet meer vanaf het moment dat ze zich plaatsten voor de kampioenspoule en dus klassenbehoud veilig hadden gesteld. In de promotiepoule werd begonnen met vier uitduels die alle verloren gingen, met als negatieve uitschieter toch wel de 18-3 nederlaag bij Z&PC De Gouwe in Waddinxveen. Afgelopen zaterdag was deze ploeg de tegenstander in het eerste van vier thuisduels op rij en nu was er veel meer sprake van een wedstrijd. In de aanvangsperiode nam De Vennen via treffers van Minet Peeters, Rachel de Vet (2x), Fleur Wolf en Judy Goossens brutaalweg zelfs een 5-3 voorsprong maar in de slotseconden kwamen de ervaren bezoeksters, met 3 ex-internationals in de gelederen, toch langszij. De tweede periode gaf een heel ander beeld, in anderhalve minuut tijd kwam de stand op 5-8 en daarmee was een gat geslagen dat De Vennen uiteindelijk niet meet gedicht kreeg. Een paar keer, bij 8-9 aan het begin van de derde periode en bij 11-12 halverwege de slotperiode kwam De Vennen nog heel dichtbij maar uiteindelijk gingen de punten door de 12-14 eindstand toch mee naar Waddinxveen. Rachel de Vet was met in totaal 6 treffers bijzonder goed op schot en ook Judy Goossens (nog 2x) en Judith van Heteren wisten nog scorend het net te vinden.

Dames 2 reisde af naar Boxmeer om daar tegen BZ&PC dames 1 hun ongeslagen reeks voort te zetten. Bij winst zouden de dames zich drie wedstrijden voor het competitieslot al zeker weten van de titel. Alhoewel de dames van de Vennen in de eerste periode een voorsprong namen van 1-4, kwam de thuisploeg, derde op de ranglijst, toch nog terug op 4-5. De dames van De Vennen trokken echter aan het langste eind en eindigden de wedstrijd met een knappe 5-11 overwinning. Paulien Trommelen was deze wedstrijd goed voor 4 goals. Carina Spronk had een paar goede acties onder de lat en wist zelfs 2x een 5 meter tegen te houden. Tessa Kimenai (3x) en Naomi van Bragt (2x) (samen al goed voor 108 van de 205 goals deze competitie) waren ook deze wedstrijd trefzeker. Gabriëlle Grotens-Haest (1x) en Karlijn van der Heijde (1x) wisten ook het net te vinden. Al met al een verdiend kampioenschap.

Nadat dames 1 twee jaar achter elkaar is gepromoveerd, is het nu de beurt aan dames 2. Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn zij niet meer in te halen en hebben ze dus het kampioenschap al veiliggesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij thuiskomst in Dongen zijn de dames meteen gefeliciteerd door de thuisspelende teams en werden zij verrast met een Vennen gele roos. Op naar 8 april, dan wordt er pas echt gefeest!