Geen punten voor eerste teams De Vennen

Beide eerste teams van ZV De Vennen speelden zaterdag een uitwedstrijd, de heren gingen in Eindhoven op bezoek bij Nuenen en de dames mochten voor de derde keer dit jaar richting Amsterdam voor een wedstrijd tegen een team van Het Y. Beide ploegen moesten de drie punten aan de tegenstanders laten.

Heren 1 had het achteraf bezien aan zichzelf te wijten dat er niet meer in zat dan de uiteindelijke nederlaag. In Nuenen troffen de heren weliswaar de ploeg met de minst gepasseerde verdediging maar er waren kansen genoeg om die reputatie te logenstraffen. Paal, lat en ‘gewone’ missers voorkwamen echter dat de heren de gelijk opgaande (2-2) eerste periode een succesvol vervolg konden geven. De 6-3 achterstand die in de tweede periode werd opgelopen kon in het vervolg niet meer goed gemaakt worden. Via 7-4 na de derde periode werd een 9-6 eindstand bereikt, met treffers namens De Vennen van Lars van Oosterbosch (3x), Geert Huijben (2x) en Mark Haast.

A.s. zaterdag om 19.30u wacht de heren een belangrijk duel. Als nummer 10 ontvangen ze nummer 11, Natare uit Aalten. Bij winst voor De Vennen wordt deze concurrent op 4 punten achterstand gezet, bij ieder ander resultaat ziet het er voor de Dongense mannen donker uit in de degradatiestrijd.

Voorafgaand aan die herenwedstrijd speelt dames 1 om 18.15u eindelijk weer eens een thuisduel. Na vier uitwedstrijden op rij in de promotiepoule wachten nu nog vier thuisduels, waarvan het duel tegen Z&PC De Gouwe uit Waddinxveen het eerste is. Een ploeg die nog in de strijd is om de eerste plek en waarvan in het uitduel met liefst 18-3 verloren werd. Het valt te hopen dat de dames a.s. zaterdag zich in ieder geval krachtiger zullen verweren.

Dat deden ze afgelopen zaterdag op bezoek bij Het Y in ieder geval al wel. Die ploeg bleek eerder in de kwartfinale van de bekercompetitie een te grote hobbel (11-3) en ook nu weer was het de thuisploeg die zorgvuldiger met de kansen omging. Dat ook De Vennen wel degelijk kansen kreeg blijkt wel uit het aantal overtalsituaties na uitsluitingen bij de thuisploeg maar van die tien uitsluitingen wist De Vennen slechts één keer te profiteren. De thuisploeg deed dat met 3 uit 7 niet veel maar wel iets beter. Via de standen 3-1, 5-2 en 7-2 werd na een doelpuntrijker laatste periode een 10-6 eindstand op het bord gezet. Voor De Vennen waren Merel van den Heijkant, Ilse Mulder (beiden 2x), Demi Waijers en Judy Goossens trefzeker.

Voor dames 2 kan het a.s. zaterdag een feestelijke dag worden. Bij winst in het uitduel bij BZ&PC 1 in Boxmeer zijn de dames niet meer te achterhalen voor De Warande 2 en BZ&PC. Mocht het a.s. zaterdag niet lukken dan kunnen de dames, die tot nu toe 14 duels zonder puntverlies bleven, de titel en promotie een week later veilig stellen. Iedereen hoop echter op een positief bericht uit het Boxmeerse zwembad !