Waterpolowedstrijd Vennen-dames stilgelegd door supportersgedrag

Het publiek bij thuiswedstrijden van ZV De Vennen kan soms hartstochtelijk meeleven maar altijd binnen de grenzen van het sportieve. Een deel van het publiek bij de uitwedstrijd van dames 1 bij OZ&PC in Oldenzaal had wat meer moeite met die sportiviteit en meende met keiharde muziek, het bewust verkeerd meetellen met de schotklok, het hinderen van de speelstersbank van De Vennen en het ‘morsen’ van bier over diverse speelsters bij te moeten dragen aan de winstkansen van het thuisteam. Dit leidde na een genegeerde ‘laatste waarschuwing’ tot het onderbreken van de wedstrijd en het op last van de scheidsrechters gedeeltelijk ontruimen van de tribunes. Na die onderbreking konden de damesploegen hun onderling wel sportieve duel vervolgen, de Overijsselse thuisploeg trok met 11-5 aan het langste eind.

Zowel OZ&PC als De Vennen promoveerde afgelopen seizoen naar de 1e klasse en beide teams slaagden erin een plek bij de sterkste acht te bemachtigen. De thuisploeg herbergt een viertal speelsters met hoofdklasse-ervaring en dat verschil in ervaring was zaterdag in het water uiteindelijk ook wel de doorslaggevende factor.

De Vennen liep in de 1e periode een 3-0 achterstand op, o.a. door het missen van twee overtalsituaties. In de 2e periode werd de achterstand door een tweetal doeltreffende uitbraken tot 3-2 verkleind (via Minet Peeters en Demi Waijers) maar de thuisploeg wist toch met een 4-2 stand die periode af te sluiten. Ook in de 3e periode hielden de teams elkaar aardig in evenwicht, tegenover de drie treffers van OZ&PC wist De Vennen er via Fleur Wolf en Tessa Kimenai twee te stellen zodat de slotperiode bij een 7-4 stand aanving.

Die slotperiode werd helaas dus onderbroken op een moment dat het er helemaal niet meer toe deed. Jammer dus, voor de sport en voor beide teams. De speelsters van OZ&PC schaamden zich voor het gedrag van de betreffende ‘supporters’ en boden na afloop ook excuses aan. De dames van De Vennen, die vooraf van plan waren een deel van de in Oldenzaal geplande feestelijke avond bij te wonen, accepteerden die excuses uiteraard maar zagen toch maar af van hun voornemen. Met een 11-5 nederlaag (nog een Dongense treffer van Merel van den Heijkant) in de tas werd om 22.15u de terugreis aanvaard.

Komend weekend spelen de dames het vierde achtereenvolgende uitduel, nu bij een ‘bekende’ tegenstander, Het Y in Amsterdam. Die ploeg knikkerde eerder De Vennen uit het bekertoernooi (en bereikte daarin vorige week de finale) en speelt mee om de bovenste plaatsen.

Heren 1 gaat op bezoek bij Nuenen en hoopt daar voor een verrassing te kunnen zorgen, vooruitlopend op de komende wedstrijden waarin directe concurrenten in de degradatiestrijd hun opwachting maken.