De meiden onder 15 in een laatste treffen met Aquamigos dit seizoen

Zaterdag 7 december was  alweer het derde treffen en daarmee het laatste in deze competitie met Aquamigos. Voorgaande wedstrijden zijn beide in het voordeel van De Vennen geweest, maar deze vielen aan het begin van het seizoen, nu eens zien of ook Aquamigos verder gegroeid is.

Deze zaterdag ontbrak Kimberley in het team en begonnen we het spel met drie wisselspeelsters. Deze wedstrijd was bij uitstek geschikt om wat spelpatronen uit te proberen. Ook werd er gespeeld met een vooraf vastgesteld wisselschema.

Het eerste partje begon met balbezit wat mooi werd uitgespeeld via Ilse, Nicky en Daphne maar stuitte op het blok van de keeper. Dymfie plaatste uiteindelijk de eerste treffer. Ook Aquamigos wist zich staande te houden en wist ook te scoren in een rommelig spelmoment. Uiteindelijk kon Nicky de tweede treffer plaatsen en konden we met voorsprong naar het tweede partje. De druk werd opgevoerd door De Vennen en er ontstonden meer mogelijkheden. Door een lucky shot van Deborah kwamen we op ruimere voorsprong.  Door goede pressing op de tegenpartij kwam deze niet echt in het spel en Merel zette keurig nummer 4. Tessa brak uit voor het 5e punt. Na een redding door Sacha in een manminder situatie herstelde het team zich en kon Daphne een poeiert van een bal in de kruising plaatsen. Met 6-1 op het bord een mooie tussen stand halverwege.

Het derdepartje kwam Aquamigos meer in het spel en was de druk aan beide kanten hoger. Joyce kon een uitgebroken speler tegenhouden en voorkwam een schot.  Hier was het Nicky die uiteindelijk via een doorbraak van Tessa, een punt kon plaatsen. Ook Aquamigos kon zich losmaken en schoot een treffer achter Sacha.  Door meer pressing te spelen kwam Aquamigos niet meer aan de bal. Het vierde partje zette De Vennen hoog in en speelde fel, wat naast mooie aanvallen ook uitsluitingen opleverde bij beide partijen. In een manmeer kwam een prachtig schot van Ilse. Vanuit een uitbraak kon Nicky doorzwemmen voor het negende rake schot en in een manminder wist Daphne de bal te halen en te passen op Tessa voor de tiende treffer. Iris kwam vanuit een aanval op Daphne aan de bal en schoot raak. In een redding na een man minder kon Dymfie het twaalfde punt plaatsen en uiteindelijk was het Deborah die de stand op 13-2 kon brengen.

Een leuke wedstrijd waar ieder een gelijk aandeel heeft gehad in het spel en pressing uiteindelijk het spel bepaalde. Maar ook de snelheid van onze meiden was ook dit potje in het voordeel.

Onze meiden mogen gaan genieten van een eerste plaats halverwege de competitie. Pas op 18 januari komen ze weer in actie, maar dan tegen de nummer 2 TRB-RES. We hopen dat iedereen dan aan de kant van het Vennenbad zit!

Bekijk hier het fotoverslag door Lian.