De nieuwe trainers stellen zich voor (deel 1)

De dames van De Vennen hebben 5 seizoenen onder leiding van Arie Schouten achter de rug, de heren hadden afgelopen seizoen geen vaste trainer/coach. Beide categorieën hebben dit jaar een nieuw gezicht langs de kant: Klaartje van der Laken zal de dames onder haar hoede nemen en met dames 1 op pad gaan, Marcel Verhagen vervult de rol van trainer/coach bij de heren. Beide trainers komen aan de hand van enkele vragen ‘schriftelijk aan het woord’.

We beginnen aan de dameskant. Dames 1 is op basis van de resultaten van het eerste half jaar van vorig seizoen opnieuw ingedeeld in de op één na hoogste klasse, door de KNZB dit jaar de Overgangsklasse genoemd. Het vertrek van Sacha, Tessa (naar Polar Bears) en Judith (naar Het Y) zal intern opgevangen moeten worden. Trainster Klaartje over zichzelf en over dit nieuwe seizoen:

Wie of wat is Klaartje?
Een gedreven, open, import Tilburgse.

Welk verleden heb je in en/of welke band heb je met de waterpolosport ?
Ik ben gestart met waterpolo bij Arethusa in Oss. Vanuit hier ben ik geselecteerd in wat destijds het ‘Brabants team’ werd genoemd en voor Jong Oranje, dit heette overigens destijds de “Nederlandse”. Om me verder te ontwikkelen heb ik de overstap gemaakt naar Polar Bears in Ede. Hier heb ik jarenlang veel geleerd en vooral heel veel plezier gehad.

Na een periode van even geen waterpolo door allerlei redenen ben ik weer gestart bij TRB-RES in Tilburg, eerst in de rol van trainer/coach maar al snel begon het weer te kriebelen en heb ik daar ook nog een aantal jaren gespeeld.  

Hoe is je interesse in ZV De Vennen gewekt ?
Door een oud-teamgenootje van TRB ben ik benaderd of ik eens kennis wilde komen maken. Na een aantal gesprekken met de meiden, Arie de coach en het zien van een aantal wedstrijden was ik redelijk snel enthousiast.

Wat zijn je eerste indrukken van het team waarmee je aan de slag gaat ?
Een team met veel potentie dat samen met Arie de afgelopen jaren een snelle groei heeft doorgemaakt. Door het collectief is er een ontzettend sterke basis en ik hoop dat ik deze basis kan behouden en door kan bouwen.  

Heb je bepaalde doelstellingen of verwachtingen voor komend seizoen ?
Handhaven lijkt het maximaal haalbare maar wie weet. De bal is rond.

Wat moet er komend seizoen gebeuren om in mei 2018 een tevreden Klaartje te hebben ?
Een mooi seizoen met allerlei verschillende ingrediënten van plezier, veel leermomenten zowel in als buiten het water en indien mogelijk een stijgende lijn gedurende het seizoen voor het individu en het collectief!

Wil je verder nog iets kwijt aan de lezers ?
Jazeker, al spelen we vaak wat verder weg dan een gemiddeld zaterdagmiddag ritje.. Publiek is altijd van harte welkom!!!

Wie meer wil zien van en meemaken met Klaartje en ‘haar dames’ doet er dus goed aan het speelschema van de dames goed in de gaten te houden en vooral bij de verdere bestemmingen op tijd te vertrekken. Succes maar vooral veel (spel)plezier dames !