De Vennen SBC2000 naar Best voor een matte return tegen Argo.

Drie weken geleden kwamen de jongens van De Vennen SBC2000 Argo al tegenin het thuisbad in Dongen. Daar werd in een wedstrijd die gedomineerd werd door De Vennen, gewonnen met 17-1.  Nu kwamen onze jongens naar het smalle zwembad in Best voor de tweede wedstrijd tegen Argo, dit seizoen.

Dit keer was ons team compleet en begon Vincent onder de lat. Jarno, Bart en Rick Ladesteyn begonnen op de kant. Lars, Matthijs, Mart, Rick in t’Groen, Steyn en Mikey startten in het eerste partje.

Daar waar vorige keer tenminste nog twee partjes fanatiek werd gespeeld door de tegenpartij werd nu gekozen voor de passieve aanpak van complete verdediging met 1 uitgebroken man.  De groep kwam zelfs niet in beweging om voor de bal te zwemmen aan het begin van het partje. Het balvoordeel was daardoor al gelijk aan het begin van het partje. Het eerste partje werd goed gestart met opbouw via de zijkant, waarbij de bal wordt gehaald en het spel goed wordt opgebouwd. Dit resulteerde, ondanks verdediging van Argo,in een 0-3 met schoten van Lars (2x) en een intik balletje van Matthijs. Het tweede partje werd minder goed opgebouwd en ging men vol door de verdediging van Argo heen. Mart wist vanuit de doorbraak een tweetal punten bij te schrijven voor de Dongenaren. De jongens namen wat te veel risico in de verdediging wat twee uitsluitingen op leverde van Mart en Bart en men zelfs een 5 meter worp opliep door een onhandige wissel van Mikey. Dit schot werd overigens prima gestopt door Vincent. Toch kon ook hij niet voorkomen dat daarna het eerste punt door Argo kon worden gemaakt door de uitbrekende man. Met een 1-5 sloot het tweede partje af.

In het derde partje namen De Vennen ook weer het voortouw in de wedstrijd en werden er door Argo meer persoonlijke fouten gemaakt. De man meer situaties werden niet elke keer volledig uit gespeeld, maar uiteindelijk wisten Steyn, Rick Ladestein en Mart een puntje bij te schrijven voor De Vennen. Met 1-8 op de klok een prima uitgangspunt naar het laatste partje. Ook hier hadden de jongens last van het passieve spel van Argo en kwam men niet lekker tot spelen. Met punten door Matthijs en Lars liep De Vennen uit tot 1-10. Door het vreemde spel van Argo kwam De Vennen  niet lekker in de eigen verdediging en wist Argo hier gebruik te maken van een uitbrekende man en kwam de stand toch nog even in beweging naar 3-10. Uiteindelijk plaatste Mart de laatste treffer voor De Vennen en kon er worden afgefloten met een nette 3-11 voor De Vennen.

Een wedstrijd die het beste als anti polo kan worden benoemd, jammer.  Maar ondanks het passieve spel van de tegenpartij hebben onze jongens er weer drie punten bij gehaald en is onze 2e plaats op de ranglijst geconsolideerd.