De Vennen wint topper en neemt de leiding

In een razend spannend gevecht hebben de mannen van De Vennen in eigen huis leider Hellas/Glana met 9-7 verslagen en en passant de leiding overgenomen.
Richard Jeurissen

Met twee punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld hebben de Dongenaren het districtskampioenschap en bijbehorende promotie naar de bond nu binnen handbereik. De ploeg van Jeroen Opsteegh maakte in de derde periode nog een 4-6-achterstand goed.

Halverwege de slotperiode bewees sterspeler Lars van Oosterbosch bij de stand 7-7 zijn waarde voor de ploeg door een zelf versierde strafworp te verzilveren. Achttien seconden voor tijd bracht Van Oosterbosch met zijn derde treffer het bomvolle bad in extase.

Via BN De Stem

Foto’s Heren 1
Foto’s Dames 1

Heren De Vennen pakken koppositie na thriller

Heren 1 van ZV De Vennen heeft zaterdag na een wedstrijd die bol stond van de spanning zichzelf een heel goede dienst bewezen. Het bezorgde niet alleen de nog ongeslagen koploper Hellas-Glana uit Sittard de eerste nederlaag maar het nam ook direct de koppositie over met 1 punt meer en een wedstrijd minder gespeeld.

De heren hadden vooraf gehoopt op grote publieke belangstelling en daar hadden ze dan ook zeker niet over te klagen. Het bad zat en stond goed vol, waaronder ook de nodige supporters uit het Limburgse. Al dat publiek zag De Vennen na een mooie teamaanval al na 30 seconden de leiding nemen via een fraaie boogbal van Remco Jonkers. Na de 1-1 via de sterke Limburgse midvoor liet Geert Huijben halverwege de 1e periode zien met zijn lengte op de midvoorpositie minstens zo gevaarlijk te zijn, opnieuw een voorsprong voor De Vennen dus. De gasten kwamen uit hun eerste overtalsituatie echter ook weer langszij zodat de beginperiode op een 2-2 stand werd afgesloten.

vennen1631

In de tweede periode was het De Vennen dat tot twee keer toe een voorsprong nam, Geert Huijben knalde snoeihard raak na een bijna afgeslagen aanval en na de 3-3 was het Lars van Oosterbosch die zijn verdediger en de Limburgse keeper dol draaide met de 4-3 als gevolg. Hellas-Glana kwam uit een volgende manmeer-situatie echter ook weer gelijk en 10 seconden voor het einde van deze periode kwamen de bezoekers zelfs voor het eerst op voorsprong zodat met een 4-5 achterstand aan de 2e pauze werd begonnen en van kant werd gewisseld.

In het uitduel in de 7e speelronde deed de derde periode, die met een 2-3 voorsprong werd egonnen, De Vennen de das om want de Limburgse ploeg zwom in die periode weg naar een 6-3 voorsprong, om uiteindelijk met 9-7 te winnen. Even leek zich een zelfde scenario af te gaan spelen want door een benutte strafworp door de gasten kwam er voor het eerst deze wedstrijd een marge van 2 doelpunten op het bord, 4-6. Uit de eerstvolgende aanval sleepte echter ook De Vennen een strafworp in de wacht welke door Lars van Oosterbosch voldoende hard werd ingeschoten, 5-6. In de daaropvolgende 4 minuten golfde het spel op en neer waarbij keeper Rob Haast met enkele fraaie reflexen zijn doel schoon wist te houden. Aanvallend had De Vennen de nodige moeite de zoneverdediging van de bezoekers uiteen te spelen maar in de slotminuut wist Tom Wolf toch een gat te vinden en de stand met een geslaagd afstandschot weer gelijk te trekken, 6-6.

vennen1632

Die gelijkmaker was een opsteker voor de Dongense mannen en in de 4e periode lag het initiatief dan ook bij de thuisploeg die steeds fanatieker werd ondersteund door een enthousiast meelevend publiek. Mark Haast bracht De Vennen met een van richting veranderd schot in de verre hoek weer op voorsprong, 7-6 maar een geslaagde manmeer, besproken tijdens een timeout, bracht de koploper voor de zoveelste keer langszij. Halfweg de slotperiode benutte Lars van Oosterbosch een door hem zelf verkregen strafworp, 8-7, waarna spanennde slotminuten aanbraken. De bezoekers wisten enkele overtals niet te benutten waarna de scheidsrechters nog voor wat extra emoties zorgden. De 9-7, een ineens ingeschoten vrije worp door Lars van Oosterbosch werd door de ene scheidsrechter toegekend en terwijl De Vennen die beslissende treffer vierde gaf de andere scheidsrechter aan dat doorgespeeld moest worden waarna een geheel vrij liggende Hellas-speler de 8-8 binnen geschoten dacht te hebben. Protesten van Vennen-zijde leverde overleg tussen de scheidsrechters op met als resultaat dat de 9-7 bleef afgekeurd maar dat het spel werd hervat met een vrije worp voor de bezoekers waarbij De Vennen dus wel de gelegenheid kreeg zich op die situatie in te stellen. Dat deed het goed, een laatste ondertalsituatie werd ongedaan gemaakt en 18 seconden voor tijd speelde Lars van Oosterbosch zich nog een keer fraai vrij en tekende alsnog de alles beslissende 9-7 aan. De laatste 10 seconden werden luid mee afgeteld en het eindsignaal met een flink gejuich begroet.

Met 1 wedstrijd minder gespeeld -de op de openingsdag van de competitie geplande uitwedstrijd bij nummer 5, Merlet in Cuijk, wordt op paaszaterdag ingehaald- hebben de heren van De Vennen nu 1 punt meer dan de nummers 2 en 3, Hellas-Glana en Nuenen. Een bijzonder spannend competitieslot komt er dus aan maar wanneer de heren van De Vennen de komende 5 wedstrijden, zonder onderschatting vooraf, ‘gewoon’ weten te winnen is de titel zeker vóór het slotduel tegen Nuenen op 25 april in eigen huis. Na 2 jaar net op de plaats geëindigd te zijn die geen recht gaf op promotie, 2 seizoenen geleden 2e en vorig seizoen 3e, zou dat een mooi succes zijn voor dit team, en dat in het 60-jarig jubileumjaar van de club.

Ook dames 1 heeft nog steeds titelkansen maar moet daarbij hopen op puntverlies van medekoploper PSV2. Ondertussen moeten de dames zelf alles blijven winnen en daarvan zijn zij zichzelf goed bewust. Zaterdag kwam DBD uit Best op bezoek waarvan het uitduel met een beslissende treffer vlak voor tijd met 6-7 werd gewonnen. De Dongense dames zaten in de flow van het heren 1 duel en profiteerden ook van de publieke drukte. De bezoeksters, schijnbaar onder de indruk van zo’n ambiance, werden vanaf de eerste tot de laatste seconden onder druk gezet en dat leverde een uitslag op die je eerder bij jeugdteams zou verwachten. Keepster Sacha Kimenai wist met enkele reddingen vakkundig “de 0” te houden en na treffers van Rachel de Vet (6), Minet Peeters (4), Judith van Heteren (3), Renée Nieuwenhuizen, Fleur Wolf (beiden 2) en Merel v.d. Heijkant en Laura Evers stokte de Dongense doelpuntenhonger bij 19, een 19-0 zeg dus !

Via Dongen.Nieuws

De Krabben op bezoek bij jongens onder 17 voor een stevig potje waterpolo

Zaterdag 14 maart begon het avondje De Vennen met de thuiswedstrijd van de jongens onder 17 tegen De Krabben uit Bergen op Zoom. Dit werd het laatste treffen. De voorgaande wedstrijden moesten de jongens in De Krabben de meerdere erkennen dus de verwachting was niet zo hooggespannen voor deze wedstrijd. Belangrijkste zou zijn, het eigen spel blijven spelen en voluit gaan voor wat punten.

Het eerste partje konden de jongens de druk aan en werd De Krabben goed uitgeprest. Vanuit de eerste bal kon de aanval niet worden afgemaakt en viel het eerste tegenpunt, daarna was het aan De Vennen, maar kon het doel niet gevonden worden, ook een 5 meter worp eindigde op de lat. Het tweede partje scoorde Mikey het eerste Vennen punt met een stevige backhand. Daar4na was de organisatie zoek en walst De Krabben over De Vennen heen. Met 1-7 halverwege een pittige achterstand. Toch kwamen de jongens weer beter in het spel en kon De Krabben maar 1 punt scoren. Het laatste partje kwam Rick Ladenstein aan de bal en stoomde door voor het tweede doelpunt. Ook Lars scoorde nog een mooi punt voor De Vennen. Met een 3-12 eindstand bleek deze fysieke tegenstander een maatje te groot en terecht tweede in de competitie.

Nog drie wedstrijden te gaan waarin de jongens hun 4e positie hopen te consolideren. Volgende week de laatste uitwedstrijd, tegen Aquamigos in Waalwijk.