Wedstrijdverslagen JO17 – Heren 1

Wedstrijd van De Jongens onder 17 tegen Arethusa is er een om snel te vergeten. Zaterdag 7 maart troffen onze jongens Arethusa in Oss. Zonder stayer Mart, die bij heren 1 dienst draaide maar met de rest van het team compleet, zou het een pittig potje kunnen worden. De twee voorgaande wedstrijden met 6-13 en 2-11 verloren, dus de jongens stonden op scherp.

Het werd een stevig potje waterpolo, waar Arethusa, met name door fysiek contact, de druk zette. In het eerste partje ging het gelijk op, na de eerste treffer van Arethusa was het Matthijs die de 1-1 maakte. Daarna kregen de jongens geen kans meer om het doel te bereiken.

Ondanks de pressing half veld en de pogingen om via de flanken door te breken kwamen de jongens niet meer goed aan spelen toe en was het Arethusa die aan het eind de winst van 9-1 in de boeken schreef. Wat ook is opgetekend op het wedstrijdformulier is het fysieke spel van de tegenpartij dat gehavende spelers aan onze kant heeft opgeleverd.

Snel vergeten en op naar de volgende pot. Zaterdag 14 maart wordt weer een Vennen avondje. Om 16:45 spelen de jongens onder 17 tegen De Krabben.

Daarna lekker blijven kijken naar de heren 1 wedstrijd van De Vennen tegen Hellas Glana1, de wedstrijd waar het kampioenschap beslist zou kunnen worden. De heren verdienen jullie steun ook!

Heren De Vennen lijken klaar voor topper
Heren 1 van ZV De Vennen wist aan de vooravond van de wedstrijd die over het kampioenschap kan beslissen een lastige klip te omzeilen. Het de laatste weken in goede vorm stekende Zeester/Meerval werd in Uden na een lastige openingsperiode uiteindelijk toch nog met een ruime 5-11 aan de kant gezet. Hierdoor blijft de koppositie binnen handbereik.

In de thuiswedstrijd eerder deze competitie was De Vennen lange tijd op achtervolgen aangewezen en werd uiteindelijk een moeizame 11-9 winst uit het water gesleept. Er was De Vennen dus veel aan gelegen om dit keer vroeg aan de goede kant van de score te komen. In een stevig maar fair duel waarin de scheidsrechters het spel aan beide zijden prettig lang door lieten lopen hielden de ploegen elkaar in de eerste periode nog goed in evenwicht. Na de openingstreffer van De Vennen volgde vlak voor het einde van de periode de gelijkmaker zodat met 1-1 de eerste pauze aanbrak. Coach Jeroen Opsteegh bracht wat verdedigende nuances aan en die pakten bijzonder goed uit.vennen09031-715x408

De aanvalspogingen van de thuisploeg werden al vrij vlot in de kiem gesmoord en aanvallend werd goed geprofiteerd van de ruimte die ontstond. Enkele fraai uitgespeelde combinaties en een enkele individuele actie bezorgden De Vennen ook op het scorebord de nodige ruimte, met een 2-6 stand werd de tweede periode afgesloten en van kant gewisseld. In de derde periode bleef deze marge in stand (4-8) waarna in de slotperiode nog eens op een andere verdedigingswijze werd overgeschakeld. Vanaf de stand 4-10 werd een aantal licht geblesseerde spelers verder gespaard maar dat had geen effect op het spel. Beide ploegen scoorden nog één keer en met 5-11 werd het slotsignaal gehaald.

Door deze zege blijven de heren op de tweede plaats, 2 punten achter de tegenstander van a.s. zaterdag, het Sittardse Hellas-Glana. Die ploeg bezorgde De Vennen het enige puntenverlies in deze competitie, in Sittard werd het 9-7, maar speelde vervolgens twee keer gelijk zodat De Vennen met één wedstrijd minder gespeeld één verliespunt minder heeft. Een zege zaterdag zou de eerste positie opleveren en de kans op de titel dus behoorlijk vergroten. De ‘topper’ begint om 17.30u in zwembad De Vennen en de heren hopen op flinke ondersteuning.Na de wedstrijd van de heren gaat dames 1 het water in voor het duel tegen DBD uit Best. De dames die de koppositie delen met PSV2 staat één ding te doen, alle komende wedstrijden ‘gewoon’ winnen en dan kijken of PSV onderweg nog een puntje morst. De dames beginnen om 18.30u en doen dat graag ook voor behoorlijk wat publiek.