Vennen-teams behalen nuttige overwinningen

In de strijd om het kampioenschap hebben zowel dames 1 als heren 1 van De Vennen zaterdag nuttige overwinningen geboekt tegen gevaarlijke tegenstanders. Beide teams behouden daardoor hun 2e plaats, waarbij heren 1 nog altijd minder verliespunten heeft dan de huidige koploper, het Sittardse Hellas-Glana.

Dames 1 kreeg bezoek van Lutra uit Helmond, tot nu toe naast De Vennen de enige ploeg die koploper PSV een nederlaag wist toe te brengen. Een bijzonder stugge tegenstander, vooral wanneer je die de kans geeft bij te blijven in de score. De Vennen was zich hier goed van bewust en vloog uit de startblokken, al na 28 seconden had Judith van Heteren de eerste treffer achter de Lutra-keepster liggen. Ook hierna kreeg De Vennen volop mogelijkheden maar het slordige afwerken was ook nu weer als ‘kwaal’ aanwezig. Alleen Judith van Heteren wist met een afstandsknal nog een keer het doel te treffen waardoor Lutra nog hoop mocht koesteren.

Die hoop boorde Merel v.d. Heijkant via een geslaagde midvooractie aan het begin van de 2e periode echter al snel de grond in. Haar treffer bezorgde De Vennen voldoende lucht, zodat het vervolgens missen van volop kansen en overtalsituaties de ploeg in het vervolg niet meer opbrak. Na de 3-1 wisten in het vervolg van de wedstrijd alleen Judith van Heteren en Minet Peeters nog een keer doeltreffend uit te halen maar omdat keepster Sacha Kimenai, die de geblesseerde Naomi van Bragt vakkundig onder de lat verving, haar doel schoon wist te houden kwam de zege (5-1) niet meer in gevaar. De dames blijven hierdoor samen met PSV de ranglijst aanvoeren.

Merel vd Heijkant

Heren 1 kreeg Aquamigos, de combiclub uit de regio Waalwijk/Den Bosch op bezoek. Een ploeg met wisselende resultaten die onlangs koploper Hellas-Glana bijna een punt afhandig maakte (8-7 verlies) en die in het duel in Waalwijk De Vennen een lastige avond bezorgde. Dat leek het dit keer niet te worden want de 1-0 van Geert Huijben na 13 seconden spel deed het publiek al om “10, 10″ roepen. Dat viel vervolgens echter behoorlijk tegen want Aquamigos bleek toch stugger te zijn en kwam weer langszij. Een door Tom Wolf benutte overtalsituatie en de 2e treffer van Geert Huijben lieten De Vennen toch met een 3-1 voorsprong de eerste pauze ingaan.

In de 2e periode wist Aquamigos via treffers uit overtalsituaties twee keer terug te komen tot 1 treffer achterstand maar doelpunten van Koen Haast en Lars van Oosterbosch hielden de marge op 2, met 5-3 werd van kant gewisseld. In de 3e periode gebeurde er weinig op het scorebord, Aquamigos kwam terug tot 5-4 waarna Tom Wolf er voor zorgde dat de gevaarlijkste speler aan bezoekerszijde met 3 p’s definitief naar de kant mocht. Raoul van Ginneken benutte vlak voor het einde een strafworp zodat de marge met 6-4 op twee treffers bleef. In de slotperiode kwam Aquamigos er niet echt meer aan te pas. De Vennen liet een aantal overtalsituaties onbenut maar zette daar wel geslaagde aanvallen via Mark Haast, Koen Haast en Remco Jonkers tegenover zodat veilig weggezwommen werd naar een 9-4 overwinning.

A.s. zaterdag wacht de heren het lastige uitduel bij Zeester-Meerval in Uden waarna op zaterdag 14 maart a.s. de topper volgt wanneer Hellas-Glana in Doingen op bezoek komt. Die ploeg voert met 41 uit 15 de ranglijst aan, gevolgd door De Vennen met 39 uit 14 en Nuenen met 38 uit 15. Daarna valt er een gat van 10 punten zodat de titelrace echt tussen deze 3 ploegen gaat.

Foto’s Dames 1
Foto’s Dames 2
Foto’s Meiden o17
Foto’s Jeugd o13
Foto’s Heren 2

Laatste potje waterpolo van De Vennen onder 17 tegen Zuidwesthoek loopt soepel. Het vierde treffen van de jongens tegen Zuidwesthoek is op zaterdag 28 februari in ons eigen bad. Alle voorgaande wedstrijden zijn in het voordeel van De Vennen afgerond na een potje lekker gelijk op spelen. De verwachting was dan ook dat ook dit een leuke wedstrijd zou kunnen worden. Opdracht was pressing half veld en de jongens maar naar je toe laten komen. Verder goed opbouwen bij man meer en aanvallen.

Het eerste partje lagen de kansen voor het oprapen en was het Lars die gelijk na het ophalen van de bal het eerste doelpunt maakte. Na een directe tegenaanval kwam Zuidwesthoek gelijk maar was het Mart met het tweede punt en Lars die met een 5 meter worp en daarna nog een treffer de stand op 4-1 bracht. Het tweede partje begon met balbezit en een worp op de lat. Zuidwesthoek maakte gelijk gebruik van de terugspeelbal en zetten hun tweede treffer. Mart bracht daarna het verschil terug naar 5-2. In het derde partje liet De Vennen de verdediging wat los en kon de stand terugkomen op 1 punt verschil en was het Lars die de stand weer wat liet oplopen. Met een 5 meter worp tegen kwam de stand toch weer op een enkel punt verschil. Het vierde partje trokken de jongens van De Vennen het net weer wat verder dicht rond de Zuidwesthoek en waren het Matthijs en Mart die de eindstand op 8-5 brachten. Maar de wedstrijd is niet alleen gewonnen met een topscorer als Lars vandaag. Zonder passes, rondspelen van de bal en het goed verdedigen door de teamgenoten kan je een wedstrijd niet winnen.

Top gedaan jongens! Op naar de volgende wedstrijd, Arethusa in Oss op 7 maart.

De meisjes van De Vennen in een lastige return tegen Njord onder 17.
Zaterdag 28 februari kwamen de meisjes van Njord naar ons thuisbad voor de return tegen de Vennen. De eerste wedstrijd in Veldhoven op 1 november was een duidelijke overwinning voor Njord met 10-3 en voor vandaag was de boodschap duidelijk. Namelijk pressing heel veld.

De eerste bal van de partjes waren steevast voor ons door sterk opzwemmen van Ilse. Het eerste partje gaven beiden partijen elkaar geen meter ruimte en sloot het partje met 0-0. In het tweede partje was het in een man minder situatie dat Njord het eerste punt regen kon maken, ook het tweede tegendoelpunt kam vanuit een kans uit een manminder. Uiteindelijk was het een frommelballetje in de laatste 10 seconden die de stand op 0-3 bracht. Doordat de meisjes van beide partijen elkaar volkomen kon uitpressen was de bewegingsvrijheid voor beide parijen nihil. De ballen die werden gespeeld werden niet meer goed opgehaald en werd er zowel in het derde partje als in het vierde partje niet meer gescoord en bleef de stand op 0-3 steken.

De meiden hebben laten zien dat ze verdedigend het spel kunnen domineren en vonden in Njord een gelijkwaardige speler. Jammer dat we onze kansen net niet hebben kunnen uitspelen.

Jammer, maar we gaan gewoon weer lekker verder naar de volgende wedstrijd op zaterdag 21 maart in de Drieburcht Tilburg tegen de Dokkelaers.