Dongen krijgt eigen Reddingsbrigade

Zwemvereniging De Vennen start met een Reddingsbrigade. De leden Ruben van den Berg en Hobi van Spaandonk zijn beiden al jaren lid van een reddingsbrigade en willen hun vaardigheden nu gaan inzetten om meer Dongenaren kennis te laten maken met het reddend zwemmen. Zaterdag 18 april kun je gratis kennis maken met de reddingsbrigade.

Ruben van den Berg legt uit: “Veel kinderen maar ook volwassenen komen in hun vrije tijd in aanraking met de gevaren in en om het water. Ook kun je ieder jaar weer lezen dat er mensen verdronken zijn.  Zwemvereniging De Vennen start daarom nu naast het wedstrijd zwemmen en waterpolo met een nieuwe vorm van zwemmen, namelijk reddend zwemmen.”

“Tijdens de trainingen reddend zwemmen kom je in aanraking met de gevaren in en om het water” vult Hobi van Spaandonk hem aan. “Je leert grepen om mensen te redden uit het water, en beoefen je vaardigheden om met hulpmiddelen mensen te redden. Natuurlijk werk je ook aan je eigen zwemvaardigheden.”

Hobi en Ruben zijn beide al vele jaren via de reddingsbrigade betrokken bij het lesgeven. Zij leren mensen de benodigde vaardigheden voor het redden van drenkelingen. Afgelopen zomer hebben zij ook als lifeguard gesurveilleerd op het strand bij Renesse. Nu willen zij samen met zwemvereniging De Vennen een reddingsbrigade opzetten in Dongen. Vind jij het leuk om een keer gratis kennis te maken met deze reddingsbrigade en heb je een A en B zwemdiploma, dan ben je op zaterdag 18 april a.s. tussen 13:00 uur en 15:00 uur van harte welkom bij De Vennen. Vergeet niet om je zwemkleding mee te brengen. Zij hopen je te zien op deze kennismakingsmiddag.