Feestelijk slot waterpolocompetitie

Afgelopen zaterdag stond voor alle waterpoloteams van ZV De Vennen de laatste wedstrijd van de competitie 2015-2016 op het programma. Begonnen werd om 15.30u met een ruime zege voor de jeugd onder 13 jaar, gevolgd door een zege van de meisjes onder 17 op de ongeslagen kampioensploeg en rond 22.30u klonk het laatste fluitsignaal na een dikke winst van dames 2. Midden in het avond vullende programma speelden ook dames 1 en heren 1 hun laatste duels en beide teams sloten die winnend af.

20160423_205738_resized

Dames 1 trof staartploeg Arethusa uit Oss en leek met het hoofd al meer bij de feestelijkheden achteraf te zitten dan bij het nog te spelen duel. Dit had gevolgen voor het wedstrijdbeeld, de bezoeksters bleven moeiteloos bij en sloten de eerste twee periodes zelfs met een 2-3 voorsprong af (twee Vennen treffers door Minet Peeters). Een klein donderspeechje van coach Arie Schouten had succes want in de derde en vierde periode liet de thuisploeg alsnog deels zien wat het in de mars heeft. Via treffers van Judy Goossens, Demi Waijers en Merel van den Heijkant werd de stand omgebogen zodat met 5-3 aan de slotperiode kon worden begonnen. In die periode nam keepster Naomi van Bragt voorlopig voor het laatst haar plaats in onder de lat, door een hardnekkige blessure gedwongen moet ze in ieder geval haar keepsterscap aan de wilgen hangen. Ze hield in haar laatste minuten haar doel schoon om vervolgens tijdens een speciaal aangevraagde time-out een minuut voor tijd onder luid en lang applaus het water te verlaten. In die laatste periode bouwde De Vennen via de jeugdige Tessa Kimenai, Merel van den Heijkant (2x) en Judith van Heteren de score nog uit naar een ruime 9-3.

Heren 1 trof in het Veldhovense Njord een ploeg die bij winst de koppositie van het Vlissingse De Zeeuwse Kust zou overnemen in de wetenschap dat de Zeeuwen voor hun slotduel in Culemborg de nummer 4 De Meer zouden moeten bestrijden. De gasten streden echt voor hun titelkansen en namen in de eerste periode een 0-2 voorsprong. Door treffers van Lars van Oosterbosch, Geert Huijben en Koen Haast trok De Vennen de stand in de 2e periode echter weer gelijk (3-3). De Zeeuwse koploper had één ‘spion’ naar Dongen gezonden die zijn in Vlissingen achter gebleven nauwgezet op de hoogte hield. In de derde periode had hij weinig goed nieuws te melden, in deze periode liepen de gasten opnieuw twee keer twee punten uit en met een 4-6 stand werd aan de slotperiode begonnen. Coach Michel Vogel had zijn ploeg gevraagd nog één keer vol gas te geven en het talrijke publiek in vuur en vlam te zetten, de aanmoedigingen van met name de dames deden de vonk inderdaad overspringen. Geert Huijben zette in de eerste minuut zijn ploeg weer langszij (6-6) en na nog twee treffers van beide ploegen (2x Lars van Oosterbosch) brak de slotminuut met een 8-8 stand aan. De Vennen slaagde er niet in haar eerste aanval af te ronden maar in de tegenaanval onderschepte Lars de bal en wist deze bij de nog geheel vrij liggende aanvoerder Geert Huijben te bezorgen. Deze bracht met nog 26 seconden te gaan onder luid gejuich met een machtige knal De Vennen met 9-8 aan de leiding en in die stand kwam geen wijziging meer. De 9-8 betekende het behoud van de nu al 2 jaren durende ongeslagen status in eigen huis, een einde aan de Veldhovense titelaspiraties en zorgde voor luid gejuich in een clubhuis in Vlissingen waar men zich verzekerd wist van de titel en promotie. Kleine domper op de vreugde was wel het aangekondigde vertrek van trainer/coach Michel Vogel, de man die de heren in hun eerste seizoen na de rentree op bondsniveau direct naar een 5e plek loodste en een aantal jeugdige spelers wist in te passen.

Na de wedstrijden volgde een gezellig slotfeest waarin de dames hun trainer/coach bedankten, afscheid namen van hun keepster en verrast werden door een toespraak van hun coach en waarin de heren afscheid namen van hun trainer/coach en de dames verrasten met een foto op canvas vanwege hun promotie naar het op een na hoogste niveau in Nederland.