Verrassende overwinning heren 1 in Zutphen

Van de 37 tot afgelopen zaterdag behaalde punten waren er 30 afkomstig uit de 10 gewonnen thuiswedstrijden en slechts 7 uit de 10 gespeelde uitduels. Met de wedstrijd in Zutphen tegen de nummer 7, IJsselmeeuwen, op het programma en in de wetenschap dat die ploeg onlangs de nummers 1 en 2 op puntenverlies trakteerde, was er weinig aanleiding op voorhand uit te gaan van een succesvolle avond.

De heren van De Vennen moesten het ook nog eens stellen zonder hun keeper en een tweetal vaste spelers. Ter vervanging werd een beroep gedaan op good-old Ruud Kimenai onder de lat en jeugdspeler Matthijs Schalk, die beiden ook al een duel met heren 3 achter de rug hadden maar zich bijzonder goed weerden in het duel van heren 1.

De aanvangsminuten waren voor de thuisploeg die een snelle 2-0 voorsprong nam maar deze werd ongedaan gemaakt door treffers van Tom Wolf (2x) en Jeroen Opsteegh zodat De Vennen met een 2-3 voorsprong de eerste pauze in ging. Nadat de thuisploeg weer op gelijke hoogte kwam leek De Vennen het duel in de tweede periode te beslissen, Geert Huijben, Remco Jonkers en Jeroen Opsteegh brachten met hun doelpunten de marge op 3 (3-6). Zo gemakkelijk gaf de thuisploeg zich echter niet gewonnen en na 2 treffers kregen ze met nog 10 seconden op de klok nog een strafworp die Ruud Kimenai echter wist te stoppen.

fotoH1.PB075809

In de derde periode bleef De Vennen aan de positieve kant van de score via treffers van Remco Jonkers en Jeroen Opsteegh (2x) maar aan het begin van de vierde en laatste periode kwam de thuisploeg toch weer terug tot één treffer, 8-9 uit een nu wel benutte strafworp. Vanaf dat moment, met nog 6 minuten te spelen, was de Zutphense koek aanvallend echter op en zorgden doelpunten van Tom Wolf, Geert Huijben (2x) en Mart Graauwmans er voor dat de zege met 8-13 uiteindelijk toch nog ruim uitviel.

Door dit resultaat weten de heren zich zeker van de 5e positie. Coach Michel Vogel heeft er, ondertussen ook jeugd inpassend, na de promotie van vorig seizoen voor gezorgd dat de heren zich direct op bondsniveau konden meten met alle ploegen. Wanneer hij en de heren er volgend seizoen in slagen het ‘uit-syndroom’ van zich af te schudden zit er mogelijk nog een hogere positie in, hoewel de verschillen ook dit jaar al klein bleken.

A.s. zaterdag staat voor alle teams van De Vennen het laatste competitieduel op het programma, gespeeld wordt er vanaf 15.30u. Het gepromoveerde dames 1 zal er alles aan willen doen om het hopelijk talrijk aanwezige publiek te laten zien dat die promotie dik en dik verdiend is (aanvang 18.45u tegen Arethusa). Heren 1 kan, indien het er in slaagt tegen de nummer 2 Njord Veldhoven ook in het 11e thuisduel de winst in eigen huis te houden, De Zeeuwse Kust uit Vlissingen de titel bezorgen (aanvang 19.45u). Heren 2 speelt een strijd van hele andere orde. Zij strijden namelijk met 2 andere teams tegen degradatie en zaterdag komt 1 van die ploegen op bezoek voor een directe confrontatie. Winst op Hzpc is noodzakelijk om niet afhankelijk te zijn van de overige wedstrijden. De wedstrijd start om 17:45u en ook zij kunnen dus alle steun gebruiken! Om 21.30u start de laatste competitiewedstrijd waarna met een feestavond het geslaagde seizoen afgesloten wordt.