Heren De Vennen imiteren Nederlands mannenteam

Een 5-7 voorsprong hebben in de laatste periode, deze weggeven en 8-7 achter komen en dan toch nog de 8-8 gelijkmaker weten te scoren. Alleen de afsluitende strafworpen ontbraken nog, die had De Vennen er al twee gehad in de wedstrijd, maar voor het overige leek het spelverloop in de wedstrijd van de heren van De Vennen op bezoek bij Nayade in Eindhoven veel op dat van het Nederlands mannenteam op het OKT tegen Frankrijk. Ook de heren van De Vennen maken kans de competitie als 5e af te sluiten, net als Nederland in Triëst.

Zoals te verwachten viel ging de wedstrijd in Eindhoven lange tijd gelijk op. Halverwege de wedstrijd stond er na Dongense treffers van Geert Huijben, Lars van Oosterbosch (2x) en Jeroen Opsteegh een 5-4 stand in het voordeel van Nayade op het bord. In de derde periode leek het tij te keren: een door Lars benutte strafworp, een afstandsschot van Geert en een door Tom Wolf opgezette en uiteindelijk ook afgeronde break-out zetten De Vennen op een 5-7 voorsprong. In de slotperiode werd een overtalsituatie gemist en dat leek De Vennen op te breken. Terwijl Nayade dichterbij sloop en langszij kwam bleef De Vennen slordig spelen en 20 seconden voor tijd leek het doek te vallen toen de 8-7 viel. In die 20 seconden kwam er nog een uitsluiting voor één van de thuisspelers en die situatie speelde De Vennen nu wel goed uit, met nog 1 seconde op de klok schoot Geert Huijben de slottreffer tegen de touwen, 8-8 dus.

Komend weekend gaan de heren in Zutphen op bezoek bij IJsselmeeuwen om daarna op 23 april in de slotwedstrijd thuis wellicht een beslissende rol te kunnen spelen in de titelrace tussen het dan bezoekende Njord uit Veldhoven (nr. 2) en de huidige koploper DZK uit Vlissingen.