Foto’s en verslagen waterpolo

Waterpoloërs De Vennen terug in de kopgroep
Met een overtuigende overwinning op hekkensluiter De Dokkelaers, 14-3, heeft De Vennen zich weer gevoegd bij het drietal, dat in aanmerking komt voor de titel.

De Vennen kon het zelfs vlot af zonder zijn Spielmacher Lars van Oosterbosch en coach Jeroen van Opsteegh gunde zijn jeugdspeler Mart Grauwmans (goed voor drie doelpunten) en de debuterende Alexander Jeurissen de nodige speelminuten.

Tot diep in de vierde periode hield doelman Rob Haast de nul, 9-0, maar toen de ploeg uit Hilvarenbeek vanwege een uitsluiting de laatste vier minuten in een permanente ondertalpositie speelde, kreeg de Dongense doelman alsnog drie treffers om zijn oren.
verslag: BN De Stem
verslagen Dongen.Nieuws

BN De Stem 22-11-2014 ingescand artikel Dames 1

Foto’s Dames 1
Foto’s Dames 2
Foto’s Heren 1
Foto’s Heren 2
Foto’s Heren 3
Foto’s Heren jeugd onder 17
Foto’s Meiden onder 17
Foto’s Gemengd onder 13

Dagje De Vennen start met de meiden onder 17 tegen De Dokkelaers uit Hilvarenbeek

Zaterdag 22 november weer een vol zwembad met alle De Vennen teams in actie. Veel supporters op de kant, dat maakt het spelletje extra leuk.

De meisjes startten met drie wissels en hadden een wat rommelig begin waarin gezocht werd naar de opbouw. Ilse maakte de openingstreffer gevolgd door een punt door Deborah na lekker overspelen in het team. Ondanks manmeer raakten we het overzicht even kwijt en kwam de tegenpartij terug met hun eerste schot, Deborah kon daarna de stand doortrekken naar 3-1. Het tweede partje schoot Tessa na aanspelen van de eerste bal in het net. Direct daarna nog een schot van Tessa. De rust kwam iets meer terug in het team en er werd met pressing heel veld de tegenpartij in bedwang gehouden en was het Tessa die een hattrick scoorde in dit partje. Het derde partje balbezit dat uitgespeeld werd door Nicky. Daphne bracht de stand op 8 punten voor De Vennen, de rest van het partje werd lekker uitgespeeld door maar ondanks diverse mooie pogingen van Kimberly geen punten meer. Het laatste partje waren de tegenstanders behoorlijk fysiek. Maar door stevig doorzwemmen en overspelen wisten Tessa en Nicky een mooi puntje te scoren Daphne maakte het laatste punt tijdens de manmeer. Leuke partij waarin ook verdedigers Joyce, Merel en Dymfie goed aan de bak kwamen en er een evenwichtig spel ontstond met een mooie eindstand van 11-1.

Volgende week het eerste treffen met Arethusa in Oss.

PB227552-SMILE

 

 

 

 

 

 

Spannend potje waterpolo van de jongens onder 17 tegen Aquamigos tijdens dagje De vennen.

Zaterdagmiddag 22 november kwamen onze jongens voor de tweede maal dit seizoen Aquamigos tegen. Vorige keer een wedstrijd waarin de kansen niet benut werden en het rommelig was in het team. Opdracht van de coach was dan ook positiespel , elkaar gericht aanspelen en lekker pressiespel half veld. Ondanks twee afwezigen nog drie wissels, wat een redelijk uitgangspunt is voor een leuke wedstrijd. Het eerste partje opbouwen van de pressing maar door een manminder situatie een mogelijkheid en een treffer door de tegenpartij. Daarna werd het net dicht getrokken rond de tegenstander en kon deze niet meer bij het doel komen. Het tweede partje weer opbouwen van de pressing en lekker overspelen langs de zijkanten. Ondanks diverse mogelijkheden kwamen de punten nog niet. Het derde partje werd goed samengewerkt en een aantal pogingen van de tegenpartij stuitten in de handen van Bart. Pas in het vierde partje kwam het keerpunt en werd het heel spannend. Het eerste punt voor De Vennen lag er binnen 14 seconden in met een schot van Lars. Gevolgd door een redding van Bart na aanval van Aquamigos, wat in de rebound toch nog kon scoren. Met een 1-2 achterstand werd alles op scherp gezet door beide partijen en kreeg De Vennen een 5 meter die keurig door Mart werd ingeschoten. In de laatste 30 seconden was het Matthijs die in een mooi uitgespeelde manmeer situatie, het laatste en winnende doelpunt kon scoren. Een ontlading van coach en publiek volgde.

Het team groeit lekker door, nu op de 4e plek in de competitie.

Op zondag 30 november het derde treffen tegen TRB in De Drieburcht in Tilburg om 17:45!