Uitslagen en foto’s waterpolowedstrijden

Waterpolo weekend voor de jongens onder 17 als start van de competitie.
Dit weekend zijn maar liefst twee wedstrijden gespeeld in de B competitie, zaterdag 27 september tegen De Krabben uit Bergen op Zoom en op zondag de uitwedstrijd tegen TRB-RES.

Het jongensteam, dit jaar doorgeschoven naar de b-competitie, bestaat dit jaar uit maar liefst 12 spelers. Bart, Victor, Lars, Jordy, Job, Rick en Rick, Matthijs, Mikey, Mart, Pieter en Steyn. Tijdens de toernooien hebben de spelers al wat kunnen spelen in deze nieuwe formatie.

De wedstrijd tegen de Krabben gaat in het eerste partje volkomen gelijk op met 2 treffers aan beide kanten, door Steyn en Matthijs. Het tweede partje wordt de verdediging wat aangetrokken en is het Lars die een punt kan zetten. Ondanks de verdediging weet De Krabben drie punten te scoren en eindigt het partje met 3-5. Het derde partje wordt goed overgespeeld, via de flanken opgebouwd maar zijn de fysiek spelende Krabben net iets sterker en ondanks een mooi schot van Job komt de stand op 4-8 te staan. In het laatste partje wordt de schade beperkt door goed pressiewerk en veel zwemmen. Mart weet het 5e punt voor De Vennen te maken. Maar zetten De Krabben uiteindelijk de eindstand op 5-10. In dit partje veel kansen die net niet benut werden en man meer situaties door de overtredingen die De Krabben maakte, die tactisch nog niet volledig uitgespeeld konden worden. Het team zal nog wat meer naar elkaar moeten toegroeien komende weken.

Zondagavond kwamen de jongens bij het team van TRB-RES op bezoek. De verwachting was dat we een behoorlijk pittige pot waterpolo zouden gaan spelen. Vorig jaar was TRB-RES de enige ploeg die een maatje te groot was. Onze ploeg speelde zonder Pieter, Rick en Mikey en had twee wissels.

Het eerste partje begon met balbezit door Matthijs en een prachtige kans voor doel die helaas op de lat eindigde, daarna kon TRB-RES het spel domineren en vielen er, ondanks stevige verdediging, een viertal tegendoelpunten. Het tweede partje voorkwam Bart, na balbezit van TRB-RES, de treffer aan hun kant. Maar uiteindelijk liep TRB-RES uit naar 8-0 ondanks forse ingreep van Victor en Lars. Het derde partje wist Rick Ladestein een prachtig punt te zetten en stuitte Bart de opmars van de tegenpartij. Het laatste partje startte met 11-1 maar vocht De Vennen voor wat ze waard waren en was het jammer dat de backhand van Steyn en het door tikballetje van Mart net de lat raakten. Ondanks de 15-1 als eindstand een leerzame wedstrijd.

Volgende week zijn we er weer, voor een wedstrijd tegen Aquamigos in het Olympiabad in Waalwijk op zaterdag 4 oktober, 17:30 uur. Tot dan!

Flitsende start voor meisjes onder 17 van De Vennen op seizoenstart waterpolo
Zaterdag 27 september kwam het meisjes team van De Vennen de tegenpartij Gorgo tegen voor de eerste wedstrijd in de competitie. Tijdens het toernooi in Breda hadden de meiden elkaar al eens sportief getroffen. Dit jaar spelen de meisjes een gecombineerde BC competitie waarin leeftijden van 12 tot 17 elkaar treffen. Het eerste potje moesten ze het doen zonder Kimberly en moesten Merel en Nicky dit potje afhaken vanwege blessures.

De wedstrijd ging lekker van start met balbezit voor De Vennen. Gorgo kwam al snel langzij met een schot op doel, maar doelvrouw Sacha wist deze bal goed te houden, daarna nam De Vennen het initiatief over en konden de meiden het spel domineren. Door treffers van Tessa, Ilse en Daphne sloot het eerste partje op 3-0. Het tweede partje kwamen de meiden lekker in het spel en kon er gescoord worden door snel uitzwemmen en goed overspelen van Anouk en Ilse . Deborah, Ilse, Daphne en Dymfie trokken de score op met 7 treffers. Het derde partje werd er meer rondgespeeld en tactiek losgelaten op de wedstrijd, Gorgo kwam ook iets meer tot spelen en Sacha moest even vol uitkomen om het doel schoon te houden. Ook het reddende werk van verdedigster Joyce voorkwam een doorbraak. Na een mooie worp van Daphne in de hoek en een punt van Dymfie wist Tessa met een backhand het derde punt te scoren van dit partje. Het vierde partje waren het Daphne en Deborah die de stand verder optrokken. In de laatste minuut wist Gorgo door te breken en viel het eerste tegendoelpunt. Uiteindelijk was het Daphne die de stand naar 17-1 bracht.

Een mooi potje waarin het team van de meisjes van De Vennen de sterkere bleek. Volgende week wordt op zondag gespeeld tegen TRB-RES om 17:15 in De Drieburcht.

P9274557

Foto’s:
Heren Jeugd
Dames jeugd
Jeugd onder 13
Heren 3