Jongens en meiden onder 17 beide verloren

Potje waterpolo van De Vennen onder 17 tegen Aquamigos in Waalwijk

Onze jongens hebben hun tweede competitie wedstrijd gespeeld in het Olympiabad in Waalwijk tegen de jongens van Aquamigos. Met drie wissels en twee afwezigen werd het potje begonnen. Job schoot in de eerste man meer de eerste bal voorbij de keper van Aquamigos waardoor de stand opende in het voordeel van De Vennen. Daarna liep het een tijdje gelijk op, Mart kon in een uitbraak het tweede punt zetten, daarna kwam Aquamigos weer langzij. Met een punt van Lars en Matthijs liep de stand op tot 4-4. Daarna waren het vooral de gemiste kansen van De Vennen voor het doel van de tegenstander waardoor deze de bal verder kon uitspelen en door onze verdediging kon breken. Uiteindelijk sloot de stand op een teleurstellende 7-4.

Het team moet echt nog behoorlijk aan elkaar wennen en de opdrachten van de coaches beter uitspelen om betere resultaten te behalen. Maar we zitten aan het begin van een nieuw seizoen, met nieuwe spelers in de competitie en een andere leeftijdsklasse. Goed trainen op pressing en positiespel, dan komen jullie er echt wel. Kop op en op naar de volgende wedstrijd. Volgende week de return tegen TRB-RES in het Vennenbad om 15:15. Ook onze supporters hebben we daar hard nodig en we hopen dan ook weer iedereen te zien bij dit vroege potje!!

Streekderby mondt uit in een kleine deceptie voor de meiden onder 17

Zondag troffen De Vennen meiden onder 17 TRB-RES in de nieuwe Drieburcht. Vorig jaar al een geducht tegenstander en ook dit jaar weer de streekderby. Met twee meisjes op de kant vanwege blessures en maar twee wissels zou dit een pittig potje worden.

De eerste bal is voor De Vennen en deze wordt dan ook snel richting doel van TRB-RES gespeeld via mid-voor Daphne, maar de bal red het niet. De tegenpartij stuit daarna op Sacha en pas in een man minder weet TRB-RES het eerste punt te pakken. Het tweede partje wordt de eerste bal goed uit gespeeld en zet Nicky het eerste punt voor De Vennen. TRB-RES komt nog twee keer langszij en het partje sluit met 3-1. Het derde partje wel balbezit via Deborah voor De Vennen maar de meiden weten dat niet uit te spelen ondanks mooi boogballetje van Ilse. Uiteindelijk komt de bal via Dymfie en Ilse in het doel voor het tweede Vennen punt. Daarna begint het spel wat rommelig te worden en krijgen de meiden een 5 meter om de oren. Het vierde partje start met een redding van Sacha maar uiteindelijk zijn de meisjes van TRB-RES de sterkste vandaag en eindigt de wedstrijd in 8-2. Een pittig potje waar ook Tessa, Joyce en Kimberly veel meters maken in het verdedigende werk.

Deze wedstrijd zal nog eens goed doorgesproken worden tijdens de training op basis van de beelden van Merel en het wedstrijdverslag, maar daarna lekker weer door naar het volgende potje.

Volgende week verwachten we de meisjes van De Krabben uit Bergen op Zoom in ons eigen Vennenbad. Tot zaterdag 11 oktober, 16:00, dan maken we er weer een leuk middagje De Vennen van!

Foto’s
Meiden onder 17
Heren 3