Geslaagde eerste editie scholentoernooi

P1114939

Zaterdag 11 januari vond de eerste editie van het scholentoernooi van ZV De Vennen plaats. Maar liefst 130 kinderen van basisscholen uit Dongen en omgeving hadden zich aangemeld voor een spannende scholenstrijd. En dat was het zeker! 

Na de opening door voorzitter Bert Evers begon het toernooi met de jongere kinderen uit de groepen 5 en 6. In 7 teams werd er gestreden om de grote wisseltrofee door de scholen OBS Koolhoven, Heilig Hart, OBS Den Bussel, St. Agnes, Achterberg (met maar liefst 2 teams) en een combinatie team van JJ Anspach en De Boemerang. Ieder team speelde 3 waterpolowedstrijdjes daarna een zwemwedstrijd en aan het einde een spetterende mattenrace. Het was een gelijk opgaande strijd, alle kinderen waren super fanatiek en er werd flink aangemoedigd. Mooie spandoeken waren gemaakt en uiteindelijk waren het De Achterberg Tijgers die de prijs in ontvangst mochten nemen. Na een ereronde door het zwembad was het dan toch echt tijd om naar huis te gaan.

Een kleine ombouwsessie van het zwembad en een hapje en drankje voor de vrijwilligers later begon het tweede deel van het scholentoernooi. Nu waren het de groepen 7 en 8 van scholen De Vaert, De Vlinderboom, Achterberg (weer met 2 teams), Biezenkring, St. Agnes en JJ Anspach die een leuke middag waterpret tegemoet gingen. Ook hier weer 3 waterpolowedstrijdjes, een zwemwedstrijd en een mattenrace. Onze eigen teamleiders waren weer erg fanatiek en brachten de kinderen de fijne kneepjes van het vak bij! Weer ging het gelijk op en bleef het tot het allerlaatste moment erg spannend. Dit keer was het St. Agnes 1 dat aan het langste eind trok. Onze eigen Tessa Kimenai gecoacht door haar vader en zus mocht met haar team de hoogste trede van het podium betreden.

Na afloop kregen alle kinderen nog een mooi certificaat en een tasje met daarin wat lekkers en meer informatie over zwemmen en ZV De Vennen. De organisatie wil graag alle vrijwilligers en sponsoren Paul de Groenteman, ABR Activatie, AD&H Administratie & Adviesburo, KOK Assurantiën en Zwembad de Vennen bedanken voor deze geweldige middag.

Bekijk hier een uitgebreid fotoverslag