Meiden o15 in thriller tegen TRB-RES

De eerste wedstrijd van 2014 voor de meiden onder 15 mondt uit in een echte thriller tegen de nummer twee TRB-RES.

Zaterdag 18 januari  kwamen de meiden van TRB-RES naar Dongen voor de derde wedstrijd tegen De Vennen. Nadat onze meiden de eerste wedstrijd hebben gewonnen en de tweede hebben verloren staan beide teams weer tegenover elkaar. Inmiddels is de stand in de competitie gelijk maar staat De Vennen voor op doelsaldo. Deze wedstrijd geeft dan ook al behoorlijk wat spanning vooraf.

Het team is vanaf deze wedstrijd aangevuld met een nieuw  teamlid. Anouk IJpelaar gaat meespelen met capnummer 11. Succes!

Met vaste keep Sacha onder de lat, duiken Nicky, Deborah, Ilse, Tessa, Daphne en Merel het water in voor het eerste partje. Met Iris, Joyce, Kimberly, Anouk en Dymfie in de startblokken als wissels is er een volledig team in het bad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er werd al direct gestreden om de eerste bal en uiteindelijk brak TRB door en kon Sacha ingrijpen met haar eerste redding. Dat ook de tegenpartij nerveus was bleek uit de eerste uitsluiting die ons manmeer opleverden. Daphne wist hieruit een perfect eerste punt te scoren. Ook wij liepen door de spanning tegen een uitsluiting op, maar gelukkig wist Sacha de manminder te redden. Ilse kon na een prima pass het tweede punt plaatsen. Tijdelijk kwam de rust terug, maar misschien juist daardoor werd de dekking iets minder en kon TRB tot twee maal toe scoren en sloot het partje af met gelijkspel.

Het tweede partje opende met een bal voor TRB die direct werd heroverd door  De Vennen, daarna viel het spel wat stil door een man minder, maar kon De Vennen via een directe actie de bal veroveren op TRB. Anouk wist haar lengte te gebruiken en plukte de bal uit de lucht vlak voor TRB. Ook Sacha kon een noodstop maken. Maar ondanks de pressing die opgevoerd werd kon TRB een derde punt maken en liep de spanning verder op.

In het derde partje werd de druk wat opgevoerd en kon door goed overspelen het spel meer overgenomen worden. De meiden wisten elkaar goed te vinden en bleven de aanval inzetten. Uiteindelijk kon Ilse, onder druk, een prachtige 5 meter verzilveren. Met 3-3 stand begon het vierde partje. Het eerste balcontact was voor De Vennen maar werd overgenomen door TRB.  Sacha wist wederom haar doel schoon te houden na een directe aanval door TRB. De spanning was te snijden en persoonlijke fouten konden bijna niet uitblijven. Na een verkeerd geïnterpreteerde actie van de scheids kregen we een 5 meter tegen en stond TRB ineens weer voor. Maar de meiden wisten het spel weer over te nemen. Uit een 5 meter kon Ilse de gelijkmaker scoren en wisten de meiden deze gelijke stand vast te houden tot het eindsignaal. Met een 4-4 blijft de stand in de competitie gelijk maar liggen wij nog steeds voor op doelsaldo.

Iedereen heeft op haar manier bijgedragen aan deze wedstrijd, door stevige pressing, verdediging door sneller te zwemmen dan de tegenpartij, heel veel acties om de ballen af te nemen of de tegenpartij letterlijk te weerhouden van een doelschot. Alle meiden hebben een groot aandeel in de eindstand gehad, maar meisje van de wedstrijd was Sacha, met prachtige reddingen als we TRB echt niet meer konden houden. Super!

Volgende week mogen de meiden aan de bak in Roosendaal tegen de meiden van Hieronymus. Lekker uitrusten en volgende week weer scherp zijn . Tot dan!

 Bekijk hier het fotoverslag van Lian