Vewarrend spelletje waterpolo voor meiden o15

Het tweede treffen van de meiden van De Vennen tegen Hieronymus wordt een verwarrend spelletje waterpolo.

Zaterdag 25 januari togen onze meiden onder 15 naar Roosendaal voor een potje waterpolo tegen de meiden van het combinatie team Hieronymus-De Krabben. De eerste wedstrijd aan het begin van de competitie was gewonnen met grote cijfers en de verwachting was hoog . Bij aankomst bleek Hieronymus door blessures en afwezigheid maar met 6 meiden te kunnen spelen. Besloten werd om de wedstrijd in eerste partjes toch te spelen met 7 meiden van De Vennen om de manmeer situatie nu eens goed te kunnen uitspelen. Ook kreeg het team de opdracht mee om breed te spelen. Ons team bevond zich in de luxe positie dat het compleet was. Ondanks wat blessures konden alle meiden ingezet worden. Dat betekende voor deze wedstrijd dat iedereen twee partjes zou spelen om allemaal evenveel speeltijd te kunnen hebben. In een wedstrijd als deze is dat een goede mogelijkheid.

Met 5 meiden op de bank, Sacha onder de lat en andere 6 in het water een prima startpositie. Het eerste partje begon sterk met de eerste bal voor Ilse en een goed overgenomen bal voor Daphne die het openingspunt scoorde. Daarna bleek het zoeken naar een goede opbouw en bood Hieronymus, ondanks ondertal, goed weerstand. Met spelen van 7 tegen 6 moet meer geschoven worden in de verdediging en moest worden gezocht naar de juiste lijn in de verdediging. Uiteindelijk wist Joyce met een mooi afstandschot haar eerste competitiedoelpunt te maken. Hieronymus onderschepte de bal en wist met een afstandsschot achter Sacha te komen en de nul van het scorebord te halen. Nicky kwam daarna direct met een doorbraak en het derde punt. Het tweede partje lag er een bijna compleet nieuw team in het water. Ze hadden al even kunnen kijken naar de structuur van de wedstrijd en kwamen sneller in het spelletje. Deborah haalde de eerste bal op en wist, via doorspelen op Daphne, zelf het volgende punt te scoren. Via een manmeer, na aanval op Daphne, kon Merel doorbreken voor het vijfde punt. Een aanval van Hieronymus kon worden onderschept door Tessa,  waarna Anouk de bal kon meenemen voor haar eerste treffer bij de meiden onder 15. Daarna kreeg Daphne twee maal de bal prima aangespeeld en kon de score uitlopen naar 1-8. Met een goede verdediging door Kimberly kon de bal regelmatig worden teruggehaald. Ook Deborah plaatste nog een mooie treffer. In de laatste minuut kregen beide partijen nog een uitsluiting om de oren en was de organisatie even weg.

Het derde partje lag de eerste groep er weer in.  Nu liep de organisatie vloeiend en konden Ilse, Iris en Nicky uitbreken en scoren.  Daarna was er weer meer aandacht voor de uiteindelijke opdracht ‘man meer situatie’ uitspelen en kon Nicky na rondspelen via Merel en Ilse een punt scoren. Ook de opdracht om meer via de flanken te spelen leverde twee punten op via Ilse en Nicky. Ook Dymfie kwam goed bij het doel maar haar schot werd onderschept door de keeper. Ook Sacha moest nog een keer fors uitkomen om een bal tegen te houden. Ilse wist uiteindelijk na aanspelen door Iris het laatste punt te zetten. Met 1-16 op het bord een prima uitgangspunt om het spelletje iets te veranderen en met 6 tegen 6 te spelen om ook Hieronymus wat tegemoet te komen. Dit gaf wel wat verwarring bij de meiden, in een keer weer volledig pressing half veld spelen terwijl de focus daarvoor op schuivend verdedigen lag. Het haalde de vaart wat uit de wedstrijd. Het werd wat rommelig, men kon elkaar wat minder goed vinden. Uiteindelijk kon Tessa met een mooie backhand de keeper verrassen en kon het spel worden afgefloten op 1-17 voor De Vennen.

Wat deze wedstrijd weer heel duidelijk bleek is dat een wedstrijd vooraf goed doorgesproken moet worden, opdrachten helder verwoord en de regeling voor het wisselen goed doorgesproken. Deze wedstrijd werden de coaches en de meiden geconfronteerd met een heel andere opzet dan vooraf ingedacht en was de organisatie vlak voor de wedstrijd even weg. Het gaf onnodig onrust in de wedstrijd. Wel hebben we gezien dat deze meiden in staat zijn zich aan te passen aan de omstandigheden een samen een lekker potje polo te spelen! Super gedaan!

Onze positie in de competitie is tot nu toe ongeschonden. De komende wedstrijd is tegen SBC2000, op 8 februari om 18:15 uur in ons eigen zwembad. Die wedstrijd is een belangrijke!  We verwachten dan ook een vol huis met supporters!!!