Heren 1 alleen aan kop

Met het thuisduel tegen Zeester-Meerval stond voor heren 1 het derde duel tegen een top 5 team binnen 8 dagen op het programma. Opnieuw bleven de heren ongeslagen waardoor ze nu met 3 punten voorsprong aan de leiding gaan. Dames 1 ontving OZ&PC uit Oldenzaal en moest die ploeg weer met 3 punten naar het oosten van het land laten vertrekken.

Zeester-Meerval leed in de eerste 7 wedstrijden één nederlaag en bekleedde voor aanvang de derde positie met slechts één punt achterstand op Arethusa en heren 1. Onze heren waren vooraf gewaarschuwd voor de individuele kracht van een aantal spelers van de bezoekers maar waren ook op de hoogte van de mogelijkheden die er zouden liggen. Dat bleek ook al wel in de eerste periode waarin de bezoekers via een overtalsituatie op 0-1 kwamen, Geert via een backhand de 1-1 op het bord bracht, de heren slordig omgingen met kansen en daarbij ook een goede Udense keeper troffen terwijl Zeester efficiënt omging met de mogelijkheden en wegliep naar een 1-3 stand. In de eerste korte pauze zette waarnemend coach Klaartje de heren op scherp en dat betaalde zich uit in het vervolg van de wedstrijd. Het vele zwemwerk had effect, ook al omdat de sterkte van de betere Udense spelers niet op dat vlak ligt. Met 2-0, 3-1 en 3-1 verliepen de 2e, 3e en 4e periode alle in het voordeel van De Vennen waarbij met name opviel dat de verdediging met een sterke Rob Haast aan het hoofd vrijwel potdicht zat. Naast de al genoemde treffer van Geert kwamen de doelpunten dit keer op naam van Lars (4), Bas Verhagen (2) Koen Haast en Geert. De 9-5 overwinning in combinatie met de nederlaag van Arethusa tegen De Treffers brengt heren 1 alleen aan de leiding met 22 punten uit 8 duels, vóór Arethusa met 19 en Zeester-Meerval en De Treffers met 18 punten.

Dames 1 kende een moeizame start tegen de bezoeksters uit Oldenzaal en stond binnen een mum van tijd met 0-4 achter. In het vervolg van de doelpuntrijke eerste periode bleef dit verschil in stand waarbij dames 1 de laatste twee treffers voor haar rekening nam (4-7, na doelpunten van Judy (2x), Rachel en Minet). OZ&PC had in de gaten dat keepster Carina een weinig gelukkige wedstrijd had en sloeg in de tweede periode opnieuw hard toe, de stand liep op tot 4-12 alvorens Minet en Merel iets terug konden doen (6-13 halverwege). In de tweede wedstrijdhelft werd het doel van De Vennen verdedigd door Naomi en omdat de verdediging ook beter grip had op de aanvalsters van OZ&PC liep het verschil in de tweede wedstrijdhelft niet verder op. Na verdere Vennen-treffers van Ilse, Merel, Minet en Rachel kwam het slotsignaal bij 10-18.

A.s. weekend staan er geen wedstrijden op het programma. Zaterdag 9 december gaan de dames op bezoek bij Waterpolo Den Haag terwijl de heren hun koppositie verdedigen bij De Meer in Culemborg.