Verslagen en foto’s 11-11-2017

Heren 1 volhardde zaterdag 2 periodes lang in het slordige spel van de voorgaande wedstrijd maar werd toch nog op tijd wakker. De dames hadden weinig in te brengen op bezoek in Haarlem en de jeugd onder de 15 leed de eerste seizoensnederlaag na drie overwinningen.

Twee weken geleden deed het missen van vele mooie kansen de heren in het uitduel bij laagvlieger ZPC De Hof in Markelo bijna de das om, De Vennen trok toen met 7-8 ternauwernood aan het langste eind. In het thuisduel met DWK Barneveld trokken de heren die lijn moeiteloos door. De mooiste aanvallen werden opgezet en kansen gecreëerd maar paal, lat en een uitstekende Gelderse doelman voorkwamen enkele zekere treffers. Aanvallend kwamen de bezoekers er amper aan te pas, in de eerste twee periodes hoefde de uitstekend invallende keeper Arjan Hamelinck slechts drie keer ‘te vissen’ maar aanvallend kwam heren 1 ook niet verder dan dat aantal dus bij een magere 3-3 stand werd van kant gewisseld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het veelvuldig wisselen in de aanvangsperiodes was de rust in het spel ook niet ten goede gekomen maar betaalde zich wel uit in de tweede wedstrijdhelft. Het voordeel van het over een vrijwel volledige (5 man) en gelijkwaardige wisselbank beschikken had tot gevolg dat in de derde en vierde periode alsnog ruim afstand werd genomen van de bezoekers. Dat de stand uiteindelijk niet verder opliep dan 14-3 hadden de bezoekers grotendeels aan hun doelman te danken die toch nog een flink aantal keren hinderlijk in de weg lag bij een ‘Dongense’ doelpoging. Uiteindelijk waren het Lars (3x), Bas V, Remco, Geert, Bas tB, Koen (allen 2x) en Mark (die op bekeken wijze in de slotseconde wist te scoren) die de productie voor hun rekening namen.

Door deze zege blijven de heren zonder puntverlies. Liefst 5 ploegen hebben 15 punten maar alleen het Osse Arethusa en De Vennen behaalden die uit 5 wedstrijden. In de komende 3 wedstrijden treft De Vennen in De Treffers (a.s. zaterdag uit), Arethusa (a.s. zondag uit) en Zeester/Meerval (25 november thuis) drie teams met wie het nu de koppositie deelt dus over 3 wedstrijden is er meer duidelijk over de krachtsverhoudingen.

Van onduidelijkheid over de krachtsverhoudingen tussen dames 1 en het eerste damesteam van ZV Haerlem was op voorhand al geen sprake. De thuisploeg eindigde afgelopen seizoen als eerste in de overgangsklasse, zag af van het spelen van promotiewedstrijden voor een plek in de eredivisie maar doet dit jaar weer mee om de topplaatsen. De Vennen, dat vorig jaar als achtste eindigde in de overgangsklasse was door een schorsing, 11e van de 11 perikelen en wat kleine blessures gehandicapt en al zonder al te grote verwachtingen afgereisd naar Haarlem en het resultaat bleek overeenkomstig het verwachtingspatroon. De tegenstander, die een grote interesse in de rekstevigheid van de Dongense badpakken bleek te hebben, was gewoon veel alerter en sterker en walste over onze dames heen. Merel, Naomi (beiden 2x) en Rachel wisten de eer nog wel te redden maar de thuisploeg zette daar liefst 22 treffers tegenover, een 22-5 nederlaag dus met ook nog een handblessure voor Naomi op de koop toe.

Het gemengd onder 15 team begon met een ongeslagen status, maar ook zonder enkele spelers, aan het thuisduel tegen Njord uit Veldhoven. De verschillen in deze klasse lijken klein en dit keer lukte het de thuisploeg niet om een in de eerste wedstrijdhelft opgelopen achterstand goed te maken. Er werd te slordig en te onsamenhangend gespeeld om de bezoekers echt te verontrusten en het was aan een goed keepende Bram Michels te danken dat het verschil niet hoger opliep. Op het moment dat het in de slotperiode na twee achtereenvolgende Vennen-treffers toch nog spannend leek te kunnen worden counterde Njord een paar keer doeltreffend met een 3-7 eindstand als gevolg (treffers van Bo van Tilburg, 2x en Lotte Michels). Een eerste nederlaag dus, het is even wennen maar dan weer vol goede moed op naar het volgende duel bij De Brabantse Wal in Hoogerheide.

https://photos.app.goo.gl/mqr5ow3ZW8tKUiWq2