Heren 1 houdt De Warande op afstand (23-03-2019)

Eerder dit seizoen was de uitwedstrijd bij de Oosterhoutse buren van De Warande één van de partijen die voor heren 1 in verlies eindigde. Nu er zicht bestaat op titel en promotie lieten de heren zich de kaas niet van het brood eten en mede door een flitsende start werd een relatief eenvoudige zege binnengesleept. Dames 1 had het in de derde periode zwaar tegen BZPC uit Bodegraven, liet echter de koppies niet hangen en haalde een tot tevredenheid stemmend resultaat al doet de 8-15 eindstand mogelijk anders vermoeden.

De Warande herbergt de topscorer van de competitie, een speler die goed is voor ruim 4 doelpunten per wedstrijd. Heren 1 heeft echter twee spelers die dat gemiddelde aantikken, heeft daarnaast nog een behoorlijk aantal spelers die de scorende taak kunnen overnemen en is met 293 treffers na 19 duels veruit het meest scorende team. De tactiek van de heren was er dus op gericht aanvallend zelf zoveel mogelijk te variëren en verdedigend de Oosterhoutse schutter uit het spel te houden. Beide opdrachten lukten wonderwel, een flitsende beginfase noopte de Oosterhoutse coach halfweg de eerste periode bij een 4-0 (treffers van Tim (2x), Mart en Lars) stand al tot een eerste time-out.

Het scorende tempo aan Vennen-zijde liep daarna wel iets terug maar Geert (2x) en Tom zorgden er met treffers voor dat het verschil halverwege de wedstrijd nog steeds intact was (7-3). In de tweede wedstrijdhelft werd het spelbeeld wat slordiger, De Warande bleef schijnbaar inspiratieloos zijn topscorer zoeken en kwam door het goede verdedigen aan Dongense zijde ook amper aan het spel via de midvoor toe terwijl heren 1 ook een tandje terug leek te schakelen maar nog wel bleef scoren. Tim (nog eens 3x), Tom, Lars en Bas tB droegen scorend nog bij aan de 13-5 eindstand.

Door deze zege is het zeker dat de strijd om titel en daarmee promotie nog enkel gaat tussen Arethusa (1e met 46 uit 20) en De Vennen (19:45). Alleen bij winst in alle drie de resterende duels is heren 1 zeker van een feestje. Het eerste van die drie duels is a.s. zaterdag om 18.50u thuis tegen Hydrofiel uit Nijmegen, een team waarvan het uitduel maar nipt (12-13) gewonnen werd. Opnieuw alle hens aan dek dus!

Dames 1 deed in het thuisduel tegen BZPC Bodegraven niet eens zo heel veel onder voor die tegenstander alleen werd vergeten het eigen spel te belonen met doelpunten. Omdat de gasten dat wel deden stond er na twee spelperiodes en doelpunten van Minet en Maud S een geflatteerde 2-7 op het bord. Een slechtere derde periode liet het verschil oplopen naar 3-12 (treffer Rachel) maar positief was dat de dames de koppies niet lieten hangen, voor en met elkaar bleven strijden en nog enkele mooie aanvallen ‘op de mat’ legden. Dit resulteerde erin dat deze periode met 5-3 werd ‘gewonnen’ (2x Demi, Laura, Maud S en Judy) zodat er een draaglijke 8-15 op het bord kwam als eindstand.

De dames gaan zaterdagavond in Velsen/IJmuiden op bezoek bij koploper VZV