Heren 1 maakt geen fout in Sittard, dames 1 verliest 2 keer (16-03-2019)

Een week na de zwaar bevochten zege op koploper Arethusa moest heren 1 er deze week voor waken geen puntverlies te lijden tegen een op papier mindere tegenstander. Ondanks veelvuldig mikken op palen en lat lukte het de heren de volle zege mee te nemen uit Sittard. Dames 1 mocht dit weekend twee keer het bad in, had vooral thuis tegen WZC lang zicht op een verrassing, maar leed uiteindelijk toch weer twee nederlagen.

De ploegen van Hellas-Glana en De Vennen misten allebei de nodige spelers en een aantal aanwezige spelers was fysiek ‘halve bak’. Van begin af aan waren onze heren de sterkere ploeg maar in de afwerking werd te vaak het aluminiumwerk rond de Limburgse doelman opgezocht. Dat bleek van degelijke kwaliteit, net als de doelman zelf overigens. In de eerste twee periodes kwam heren 1 vier keer op voorsprong en doordat Hellas-Glana ‘slechts’ drie keer gelijk wist te maken ging heren 1 via treffers van Geert (2x), Lars en Mart met een 3-4 voorsprong richting kantwissel en derde periode.

In die derde periode sloeg heren 1 het definitieve gat. Aanvallend werd er beter de vrije man benut en verdedigend was vooral ‘man-of-the-match’ keeper Aisso goed op dreef, zodat de Limburgers amper tot scoren kwamen. Doelpunten van Tom, Lars, Geert en de na weken down-under teruggekeerde ‘grote’ Bas zorgden ervoor dat met een geruststellende 4-8 aan de slotperiode kon worden begonnen waarin treffers van Remco en Lars bijdroegen aan de 8-10 eindstand.

A.s. zaterdag zullen de heren, dan hopelijk weer compleet, een stuk scherper moeten zijn om in het thuisduel met De Warande uit Oosterhout geen puntverlies op te lopen. Het streekduel begint om 18.20u in De Vennen.

Dames 1 had een dubbelprogramma doordat er nog een inhaalwedstrijd uit het carnavalsweekend gespeeld moest worden. SG WZC uit Zoetermeer kwam daarvoor vrijdagavond laat op bezoek en maakte er samen met dames 1 een spannend en leuk duel van. Onze dames zwommen weg naar 4-1, zagen WZC weer langszij komen op 4-4, kwamen op een 5-7 achterstand maar ook weer op een 10-8 en 12-11 voorsprong.

Nadat die voorsprong in de derde periode werd verspeeld en wijzigde in een 12-14 achterstand leek het duel gespeeld. Een snelle 13-14 in de slotperiode zorgde nog voor een opleving maar nadat WZC met twee treffers naar 13-16 uitliep gingen de kopjes aan Vennenzijde  hangen en de uiteindelijke 13-19 was dan ook enkel voor de statistieken. Maud S, Naomi, Judy (allen 3x), Demi (2x), Minet en Rachel kregen hun naam op het scoreformulier.

Het duel op zondagavond in Waddinxveen tegen Z&PC De Gouwe had weinig om het lijf, ging tot 1-1 gelijk op maar daarna kende de thuisploeg geen genade met de door blessures na vrijdag nog eens sterk gereduceerde ploeg van onze dames. Aan teammanagers geen gebrek. Sterk keeperswerk door Karlijn voorkwam dat de thuisploeg de 20 haalde en doordat onze eigen dames net als de heren op zaterdag meer interesse toonden in paal- en latwerk dan in het net achter de ‘vijandelijke’ keepster werd het eindsignaal op 19-2 bereikt. De uitpuilende tribunes werden bij wijze van service bij iedere treffer of uitsluiting van deskundig commentaar voorzien door de speaker van dienst, die er zelfs de geschiedenisboekjes nog op had nagekeken om aan eerdere onderlinge duels te kunnen refereren. Een bijzondere meerwaarde !

Voorafgaand aan het duel van de heren gaat dames 1 a.s. zaterdag om 17.00u het water in tegen BZ&PC uit Bodegraven.