Heren 1 komt één doelpunt te kort (verslag 15-02-2020)

Katwijk uit, op zaterdag, altijd lastig. Menig voetbalclub zal dat herkennen en afgelopen zaterdag kwamen ook heren 1 daar achter, hoewel een imposante inhaalrace ze nog dicht bij een puntendeling bracht (11-10 verlies).

De kustclub degradeerde afgelopen seizoen uit de 1e divisie en speelt dit jaar een rol in de subtop. Vreemd genoeg won heren 1 het thuisduel eerder met 17-13 en ook zaterdag leek het spel van de thuisploeg onze heren aardig te liggen. In het brede bad ging de thuisploeg voortvarend van start, hetgeen onder andere tot 2 snelle strafworpen leidde. Doordat één daarvan gestopt werd door Aisso bleef het verschil in score beperkt tot 4-2 waarbij de Dongense treffers werden verzorgd door Geert. In de tweede periode golfde het spel op en neer, waarbij beide verdedigingen zich echter het sterkst toonden. Na de 4-3 door Tom scoorde ook de thuisploeg nog één keer zodat bij een 5-3 stand van kant werd gewisseld.

De eerste treffer (Tim) in de derde periode was ook voor heren 1 maar in de daarop volgende minuten sloeg Katwijk een, naar later zou blijken beslissend, gat naar 9-4. Enkel Lars wist nog een keer te scoren zodat met 9-5 aan de slotperiode begonnen kon worden. Die verliep tegengesteld aan de derde want nu waren het onze heren die het vizier scherper had staan en de Katwijkse keeper liefst 5 keer liet vissen (Geert 2x, Tim, Koen Ha en Lars) terwijl Katwijk nog tot 2 treffers kwam. De 11-10 door Lars viel op 49 seconden voor het slotsignaal wat betekende dat Katwijk nog één aanval van 30 seconden kon uitspelen zonder een echte doelpoging te wagen, waarna heren 1 nog 19 seconden had. Met een laatste time-out op 18 seconden voor het slot werd de laatste aanvalsopzet nog eens doorgenomen maar deze had uiteindelijk géén succes zodat alle drie de punten in Katwijk bleven.

Een beetje het RKC-gevoel dus voor onze mannen, wel complimenten voor het spel maar wederom geen punten. Na de carnavalsbreak resteren nog 5 duels om aan degradatie te ontsnappen.