Geen punten deze week, geen titel voor heren 3 (?) (verslag 08-02-2020)

Een week na twee driepunters viel er afgelopen zaterdag weinig eer te behalen voor onze  eerste teams. Heren 1 kon in eigen huis koploper PCG/De Linge een halve wedstrijd lang aardig bijhouden maar een zwakke derde periode was de basis voor een ruime nederlaag. Dames 1 speelde weinig geïnspireerd bij ZV Utrecht en moest de punten ook in de Domstad laten.

Heren 1 knoopte tegen de koploper bijna 2 periodes aan bij het vertrouwen gevend spel van de week ervoor. Na een ‘brutale’ 1-0 voorsprong zwommen de gasten weg naar 1-3 maar heren 1 kon het gat toch weer bijna dichten, 3-4 na de eerste periode. In de tweede periode kwamen onze heren op 5-5, 6-6 en 7-7 zelfs drie keer langszij maar enkele kleine persoonlijke fouten boden PCG/De Linge de mogelijkheid opnieuw een gaatje te slaan naar 7-10.

In de derde periode, na de kantwissel, stak een oude kwaal weer de kop op. Te gehaast werd getracht om iedere aanval zo snel mogelijk met een doelpoging af te ronden, soms nog terwijl ploeggenoten in de voorwaartse beweging waren. PCG/De Linge liet zien waarom het met enkele oud-eredivisiespelers in de gelederen op titel- en promotiekoers ligt, het counterde er lustig en doeltreffend op los en zette heren 1 op een onoverbrugbare 9-17 achterstand.

Dat de slotperiode daarna weer meer gelijk op ging was toen nog slechts voor de statistieken, de 12-21 uitslag was overduidelijk. Tim was met 7 treffers bijzonder op schot, Lars, Tom, Remco en beide Bassen hielden het bij 1 rake poging.

De tevredenheid over het vertoonde spel in het uitduel bij De Rijn kreeg bij dames 1 afgelopen zaterdag in het duel bij ZV Utrecht geen vervolg. Het gehele team leek een offday te hebben hetgeen resulteerde in halfslachtige doelpogingen, veel te passief aanvalsspel en bij momenten zwak verdedigingswerk waaraan invaller-keepster Annika ondanks een sterk optreden ook niets meer kon veranderen. Het feit dat de thuisploeg lange tijd ook niet bij machte was te overtuigen voedt alleen maar het idee dat er meer te halen was geweest. Nu ging het via de periodestanden 2-1 (treffer Judy) en 4-2 (Fleur) in de derde periode pas echt mis. De in die periode opgelopen 8-5 achterstand (Rachel, Janneke en Laura waren succesvol) kon in de slordige eindperiode niet meer goed gemaakt worden, de 9-6 door Janneke op ruim 2 minuten voor het einde was het laatste wapenfeit van dit duel. ZV Utrecht gaat hierdoor op de ranglijst weer over onze dames heen.

A.s. zaterdag mogen de heren in Katwijk op bezoek bij de club met die naam. Het thuisduel wisten onze heren nog verrassend te winnen, wie weet wat het uitduel brengt. De dames zijn liefst drie weken vrij en kunnen zich dus richten op het carnavalsgebeuren.

Een teleurstelling was er tenslotte ook nog voor heren 3 dat in een titelrace verwikkeld was met Hieronymus 1 uit Roosendaal. De twee eerdere ontmoetingen werden gewonnen door de thuisploeg in die duels waarbij heren 3 het voordeel had van één treffer meer in het uitduel (6-4 om 5-3). Omdat beide teams andere duels ongeslagen waren gebleven stond zaterdag de beslissing op het programma. De bezoekers uit West-Brabant toonden zich uiteindelijk toch het sterkst en kunnen zich door de 6-10 zege gaan opmaken voor titel- en promotiefeest.