Heren 1 stunt tegen koploper

Heren 1 stunt tegen koploper, Dames 1 opnieuw sterkste in derby
De in de regionale media ruim voorbeschouwde derby tussen de waterpolosters van De Vennen en De Warande uit Oosterhout eindigde voor de tweede maal dit seizoen in een uiteindelijk ruime overwinning voor de Dongense ploeg. De heren van De Vennen behielden de ongeslagen status in eigen huis en bezorgden de bezoekende koploper, De Zeeuwse Kust uit Vlissingen, een nederlaag.

Dat de stand op de ranglijst niet alles zegt bewijzen dit seizoen de wedstrijden tussen de dames van De Vennen en De Warande. Toen de ploegen elkaar eind oktober voor het eerst troffen had De Warande een belabberde competitiestart achter de rug en stond De Vennen rond de 4e/5e plek. In de onderlinge strijd ging het echter 3 periodes lang gelijk op, De Vennen liep toen pas in de slotperiode uit van 4-5 naar een 5-12 zege.

De Oosterhoutse ploeg heeft zich inmiddels opgewerkt naar een 8e plaats terwijl De Vennen een 2e plaats te verdedigen heeft. Ook nu weer hielden de ploegen elkaar lang in evenwicht, waarbij De Vennen diverse keren enkele treffers voorsprong nam (3-1, 8-5, 9-7) maar toch telkens weer de bezoeksters naast zich moest dulden. Vanaf de stand 9-9, na één minuut spelen in de derde periode, leek De Warande haar kruit echter verschoten te hebben, in ieder geval op conditioneel vlak. Verdedigend moest vaker aan de noodrem getrokken worden en de overtalsituaties die daaruit ontstonden werden door De Vennen dit keer goed benut. Daarbij gevoegd nog een aantal geslaagde uitbraken over meerdere schijven en een goed sluitende verdediging en dat verklaart het uiteindelijk uitlopen door De Vennen via 14-10 naar een overduidelijke 18-11 eindstand.

Opnieuw een verschil van 7 treffers dus waardoor de dames van De Vennen hun 2e plaats en daarmee uitzicht op een hernieuwde promotie behouden. De productie werd deze wedstrijd verzorgd door Merel v.d. Heijkant (4x), Judy Goossens, Rachel de Vet, Judith van Heteren, Laura Evers (allen 3x), Ilse Mulder en Minet Peeters. A.s. zaterdag gaan de dames op bezoek bij het stugge Wiekslag in Alblasserdam.

vennen292-715x408

Het seizoen van heren 1 leest als het verhaal van Dr. Jekyll en Mr. Hide, waarbij Jekyll staat voor de thuiswedstrijden en Hide dus voor de uitwedstrijden. Thuis zijn de heren al 2 seizoenen ongeslagen en de 7 wedstrijden in deze competitie tot afgelopen zaterdag leverden 21 punten en een doelsaldo van 99-52 op, terwijl de 7 uitwedstrijden slechts 3 punten en een doelsaldo van 59-86 opleverden. In koploper De Zeeuwse Kust troffen de heren een ploeg waarvan het spel De Vennen wel ligt, spel dat meer gebaseerd is op snelheid en techniek dan op fysieke kracht. Na een gelijk opgaande eerste periode welke De Vennen via treffers van Lars van Overbosch (2x) en Remco Jonkers met 3-2 afsloot leek een ongelukkige 3e “p” voor een van de sterkere bezoekers de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

De Vennen maakte goed gebruik van de irritatie aan Zeeuwse zijde en breidde de voorsprong via Lars, Mark Haast en Geert Huijben uit naar een veilig lijkende 6-2 halfweg de wedstrijd. Die marge van 4 treffers bleef ook in de derde periode lang intact (7-3 Remco Jonkers, 8-4 Koen Haast) maar in de slotminuut kroop DZK toch weer dichterbij zodat met 8-6 aan de slotperiode werd begonnen. In die slotperiode vochten de gasten voor hun koppositie en dat leek ze alsnog succes te brengen toen ze binnen 2 minuten op 8-8 weer langszij kwamen. Op dat moment werd wel duidelijk dat degene die nu als eerste zou scoren hele goede zaken zou kunnen doen en dat werd dus De Vennen.

Een tweetal benutte overtalsituaties (Remco Jonkers en Jeroen Opsteegh) tilden de score naar 10-8 en de 11-8 van captain Geert Huijben op anderhalve minuut voor tijd gooide de wedstrijd in het slot. A.s. zaterdag gaan ook de heren weer op pad voor een uitwedstrijd. Nu spelen zij een derby, in Breda tegen SBC2000 dat met een reeksje bezig is om zich uit de degradatiezorgen te spelen.

Ook te lezen op: dongen.nieuws

Foto’s
Dames 1
Heren 1
Dames 3
Heren 3
Dames 2
Heren 2
Meiden o17